ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν τη νέα συνθήκη ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική - iefimerida.gr

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν τη νέα συνθήκη ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική

Oι πρόεδροι ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη νέα βορειοαμερικανική συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών υπέγραψαν σήμερα ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό στη διάρκεια επίσημης τελετής στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Είναι ένα πρότυπο συμφωνίας ελεύθερων ανταλλαγών που θα αλλάξει για πάντα το εμπορικό τοπίο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η δύσκολη διαπραγμάτευση μεταξύ των τριών χωρών.

Η νέα Συμφωνία, που συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά υπογράφτηκε σήμερα, αντικαθιστά τη Βορειοαμερικανική Συνθήκη Ελεύθερου Εμπορίου, που ισχύει από το 1994 και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να καταργήσει.

Οι διαπραγματευτές των τριών χωρών κατέληξαν σε μια συμφωνία έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα τρία μέρη κατέληξαν τελικά σ' έναν συμβιβασμό σε αριθμό λεπτών ζητημάτων, ιδιαίτερα σχετικά με το αυτοκίνητο και τη γεωργία.

Πηγή: ΑΜΠΕ - AFP-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Μεξικό Καναδάς εμπορική συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ