Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω ουκρανικού - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω ουκρανικού

Ο Ντόναλντ Τραμπ & ο Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ακύρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις πρόσφατες αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας λόγω της σύλληψης ουκρανικών πλοίων στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεδομένου ότι τα πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία, είναι καλύτερο να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση που θα γινόταν στο περιθώριο της G20, στην Αργεντινή.

Υπογράμμισε, δεν, ότι προσβλέπει σε μια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας μόλις επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο Τραμπ προχώρησε στην ακύρωση της συνάντησης, μετά την ένταση που επικράτησε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν και το ρωσικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά ουκρανικών σκαφών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη σύλληψη των ουκρανικών πλοίων και του πληρώματος, ενώ είχε επισημάνει ότι συνεργάζεται με Ευρωπαίους ηγέτες για την εξεύρεση λύσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ