Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος η Deutsche Bank -Eφοδος στα γραφεία της - iefimerida.gr

Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος η Deutsche Bank -Eφοδος στα γραφεία της

Η Deutsche Bank/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.

Oπως μεταδίδει το Euronews το κτίριο της Deutsche Bank που περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία της στη Φρανκφούρτη ερευνάται από συνολικά 170 αξιωματούχους και αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα. Η είδηση οδήγησε τη μετοχή της τράπεζας σε πτώση κατά 4%.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου Bafin είχε ζητήσει από την Deutsche Bank να παράσχει πληροφορίες για τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος. Δύο εργαζόμενοι της Deutsche είναι ύποπτοι στην υπόθεση.

«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία εξετάζει επί του παρόντος διάφορες τοποθεσίες της τράπεζάς μας στη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers» ανακοίνωσε η Deutsche Bank προσθέτοντας ότι θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση όταν θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει επιβεβαιώσει ότι λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία.

«Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για την Danske Bank», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank. «Τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank έρευνα ξέπλυμα χρήματος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ