Εκλογές ΟΤΟΕ: Πρώτη με άνοδο η παράταξη του νυν προέδρου Στ. Κούκου -Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Εκλογές ΟΤΟΕ: Πρώτη με άνοδο η παράταξη του νυν προέδρου Στ. Κούκου -Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος (αριστερά) με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά -Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη και μάλιστα ενισχυμένα στις εκλογές της ΟΤΟΕ ήρθε η παράταξη ΔΗΣΥΕ του νυν προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των τραπεζοϋπαλλήλων, Σταύρου Κούκου.

Η ΔΗΣΥΕ στις εκλογές της νέας Διοίκησης της ΟΤΟΕ στο 32ο Συνέδριο. κέρδισε 28 έδρες αυξάνοντας κατά μία έδρα τη δύναμή της.

Στα πρόχειρα αποτελέσματα, αποτυπώνεται και η μεγάλη πτώση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει μαζί με τα στελέχη που πλέον πρόσκεινται στην ΛΑΕ.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Εκλογές ΟΤΟΕ: Πρώτη με άνοδο η παράταξη του νυν προέδρου Στ. Κούκου -Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ πρόκειται για νίκη «σημαντικών συνδικαλιστικών διαστάσεων για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων».

«Η δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών» τονίζει η ΔΗΣΥΕ και καταλήγει: «Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ