Οριστικό: Αναβλήθηκε για την Κυριακή στις 22:00 το ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς, μετά τα μεγάλα επεισόδια - iefimerida.gr

Οριστικό: Αναβλήθηκε για την Κυριακή στις 22:00 το ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς, μετά τα μεγάλα επεισόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβολή στο Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς!

Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε μετά τις 00.00 ώρα Ελλάδος, το μεγάλο ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες αναβλήθηκε για την Κυριακή μετά τα μεγάλα επεισόδια.

Ετσι, ο δεύτερος τελικός θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) στο Μονουμεντάλ.

Να θυμίσουμε ότι πριν την έναρξη του μεγάλου ματς ξέσπασαν επεισόδια με επίθεση στο πούλμαν της Μπόκα Τζούνιορς και παίκτες να είναι τραυματίες, ενώ υπήρχαν επεισόδια στους γύρω δρόμους με την Αστυνομία και τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ.

Το ιστορικό της επίθεσης

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς στο Monumental, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και σίδερα από οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ, με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα τζάμια στο επάνω μέρος του.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές των "σενέισες" αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και είχαν τάση για εμετό. Την εμφάνισή τους έκαναν εικόνες από τα αποδυτήρια της Μπόκα, που αποτύπωσαν την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμο Στσελότο.

Οι Πάμπλο Πέρες και Γκονσάλο Λαμάρδο διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ακόμη και το ασθενοφόρο που τους μετέφερε δέχτηκε επίθεση με μπουκάλια από οπαδούς της Ρίβερ! Λίγα αργότερα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με τους δύο παίκτες, τις οποίες ανέβασε στο instagram του ο ιατρός της Μπόκα, Χόρχε Πάμπλο Μπατίστα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν σύσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της Μπόκα, Ντανιέλ Ανχελίσι, τον πρόεδρο της Ρίβερ Ροδόλφο Ντ' Ονόφριο και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Οι δύο ομάδες επιθυμούσαν να μην διεξαχθεί ο τελικός - ο τεχνικός της Ρίβερ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο εξέφρασε την επιθυμία αυτή -, αλλά η FIFA ήταν ανένδοτη.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του επιθετικού της Μπόκα, Κάρλος Τέβες: ""Μας υποχρεώνουν να παίξουμε. Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε. Ο γιατρός έχει πολλή πίεση, πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Τα παιδιά είχαν τάση για εμετό. Με πονά ο λαιμός. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Πρέπει όλοι ν' αναλάβουμε τις ευθύνες. Δεν έχουμε αλλάξει ακόμη, μας είπαν ότι θα παίξουμε στις 00:15. Δεν ήλθε κανείς παίκτης της Ρίβερ να δει πώς είμαστε. Δεν ήλθε κανείς, δεν λάβαμε κάποιο μήνυμα. Περάσαμε μέσα από τους οπαδούς της Ρίβερ. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε. Θα δούμε. Ο κόσμος της Μπόκα αισθάνεται θυμό".

Ο πρόεδρός της Τζάνι Ινφαντίνο φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: "Θέλω να μου βρείτε έναν υπεύθυνο, αλλά το ματς πρέπει να παιχτεί". Φέρεται, μάλιστα, να απείλησε τη Μπόκα με 5ετή αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στο γήπεδο για να αγωνιστεί. Οι γιατροί της Conmebol που εξέτασαν τους Πέρες και Λαμάρδο, υποστήριξαν με επίσημο έγγραφο ότι αμφότεροι είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Ύστερα από μία ώρα νοσηλείας τους, επέστρεψαν στο γήπεδο με το ασθενοφόρο. Μάλιστα ο αρχηγός της Μπόκα, Πάμπλο Πέρες, ζήτησε από τον προπονητή του να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον Στσελότο.

Και τελικά θα έχουμε σέντρα στον επαναληπτικό του 2-2, την Κυριακή στις 22:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ