Η κινηματογραφική φυγή του Οσβαλντ -Τα είχε σχεδιάσει και χρονομετρήσει όλα - iefimerida.gr

Η κινηματογραφική φυγή του Οσβαλντ -Τα είχε σχεδιάσει και χρονομετρήσει όλα

Ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σενάριο αστυνομικής ταινίας μοιάζει η φυγή του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που έκοψε το βραχιολάκι παρακολούθησής του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης μέσα σε μία ώρα.

Οπως φαίνεται το στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο απόδρασης του, αφού χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να κόψει τον ιμάντα συσκευής γεωεντοπισμού και μέσα σε μία ώρα να γίνει καταζητούμενος για την ΕΛ.ΑΣ..

Το σχέδιο με την γυμναστική

Στο σχεδιασμό της φυγής του ο Οσβαλντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο γιατί έπρεπε να εξαφανιστεί, αλλά γιατί έπρεπε να είναι απόλυτα ψύχραιμος ώστε να ξεγελάσει αστυνομικούς, αλλά και γείτονες ότι δεν συμβαίνει τίποτα και όλα κυλούν όπως μία φυσιολογική καθημερινή ημέρα.
Ετσι μετά το δικαστήριο, έφτασε συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι του και ακολούθησε το καθημερινό του πρόγραμμα. Βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στου Ζωγράφου για να γυμναστεί, συγκεκριμένα να κάνει στατικό ποδήλατο. Με αυτόν τον τρόπο έδειχνε πως όλα κυλούν φυσιολογικά, ενώ την ίδια ώρα τσέκαρε αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

Είχε χρονομετρήσει πόσο θα χρειαστεί για τη φυγή του

Οι κινήσεις της φυγής του ήταν τόσο μελετημένες που ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ άφησε ακόμα και την πόρτα του σπιτιού ανοικτή για να μην χάσει χρόνο και να σπεύσει να εξαφανιστεί.
Τώρα οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη του εντός της Αττικής, αφού θεωρούν πως έχει βρει κάπου προσωρινό καταφύγιο και ότι ο σχεδιασμός του είναι να διαφύγει στο εξωτερικό.
Γι αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του.

Ξεσκονίζουν το παρελθόν και τις επαφές του

Στην αστυνομία τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Οσβαλντ να το σκάσει. Ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ χρειάστηκε μόλις μία ώρα για να μπερδέψει τις Αρχές και να εξαφανιστεί. Εφτασε στο σπίτι του στις 12:50 συνοδεία αστυνομικών μετά από εκδίκαση της υπόθεσης, στις 13:56 κόβει τον ιμάντα συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι). Η ανάδοχος εταιρεία ειδοποιεί στις 13:59 την Ελληνική Αστυνομία. Το πρώτο περιπολικό φθάνει στου Ζωγράφου στις 14:12. Εκεί βρήκε ανοικτή την πόρτα, ενώ στις 14:14 έφθασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρήκαν τον κόφτη και το κομμένο βραχιολάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ