Ποιος είναι ο τραπεζίτης Οσβαλντ που έσπασε το βραχιολάκι και δραπέτευσε - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο τραπεζίτης Οσβαλντ που έσπασε το βραχιολάκι και δραπέτευσε

Η ιστορία του δραπέτη Οσβαλντ -Πως τον έπιασε η Αστυνομία το 2015
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζαν-Κλοντ Oσβαλντ, που έσπασε το «βραχιολάκι» εντοπισμού του και δραπέτευσε, είχε φτάσει στη χώρα μας μετά από ένα ταξίδι στο Ντουμπάι.

Από τις διακοπές του και λίγο πριν από την πτήση transit, για να γυρίσει στην Γαλλία, συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η χώρα μας, τον Απρίλιο του 2015. Αφορμή, η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ο οποίος μετά από ένα σερί απολογιών, τον έδειξε ως κεντρικό πρωταγωνιστή στο ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας.

Μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, ενώ τον Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποφυλακιστεί άμεσα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν και άλλες δικογραφίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Έτσι, αναγκάστηκε να φοράει το βραχιολάκι από τότε, και να επιστρέφει στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου. Μέχρι σήμερα που το έσπασε και δραπέτευσε, θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οσβαλντ δραπέτης βραχιολάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ