Ενίσχυση εφορευτικών επιτροπών, αύξηση της αποζημίωσης ζητούν οι δικηγόροι ενόψει εκλογών - iefimerida.gr

Ενίσχυση εφορευτικών επιτροπών, αύξηση της αποζημίωσης ζητούν οι δικηγόροι ενόψει εκλογών

Ο Δημήτρης Βερβεσός/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέματα για την καλύτερη διεξαγωγή των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, συζήτησε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Βερβεσός έθεσε ζητήματα που αφορούν: 1) Την ανάγκη αύξησης της αποζημίωσης των δικηγόρων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω και της τεράστιας αύξησης του φόρτου εργασίας και 2) την ανάγκη ενίσχυσης των εφορευτικών επιτροπών με πρόσθετη γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συζητήθηκαν και άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως η δυνατότητα απρόσκοπτης μετάβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, σεμινάρια ενημέρωσης, άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων κ.ά.

Η κ. Χρυσοβελώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα θέματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκε εκπρόσωπος της Ολομέλειας να μετάσχει στην αρμόδια επιτροπή σχεδιασμού των εκλογικών διαδικασιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ