Η πιο επικίνδυνη μέρα να οδηγήσεις είναι όταν... πηγαίνεις στην εφορία! - iefimerida.gr

Η πιο επικίνδυνη μέρα να οδηγήσεις είναι όταν... πηγαίνεις στην εφορία!

εφορία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ίσως η χειρότερη και πιο ακατάλληλη ώρα να αποφασίσεις να οδηγήσεις, όταν είσαι νηφάλιος. Να μπεις στο αυτοκίνητό σου την τελευταία ημέρα που λήγει η προθεσμία για να πληρώσεις κάποια οφειλή σου στην εφορία.

Σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Ντόναλντ Ρέντελμάγιερ, αυξάνεται περίπου 6%, ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, την ημέρα εκείνη.

Ο Ρέντελμάγιερ λοιπόν εξέτασε τα θανατηφόρα τροχαία που συνέβησαν κατά την περίοδο 1980 - 2009 στις ΗΠΑ και τα συσχέτισαν με τις ημερομηνίες που λήγουν οι προθεσμίες καταβολής των φόρων από τους πολίτες. Η διαπίστωση ήταν αρκετά διαφωτιστική, καθώς, μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά τις ημερομηνίες αυτές τα ατυχήματα ήταν κατά πολύ μειωμένα, και την ημερομηνία καταβολής του φόρου, αυξάνονταν κατακόρυφα!

Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, τις συγκεκριμένες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους οδηγούς κάτω των 65 ετών, καθώς και για τους επιβάτες και για τους πεζούς! Κοινώς η εφορία... βλάπτει όλους τους πολίτες...

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το άγχος που προκαλείται από την εκπνοή των προθεσμιών που θέτει η εφορία, δημιουργεί μεγάλη ένταση αλλά και αποσπά την προσοχή των οδηγών με τα αποτελέσματα να είναι μοιραία πολλές φορές. Ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες της έρευνας, παρ' όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας, με συνέπεια πολλές φορολογικές δηλώσεις αλλά και οφειλές να κατατίθενται μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών, τα ατυχήματα παραμένουν πολλά για τις συγκεκριμένες ημέρες. Οπότε... μην οδηγείται όταν πηγαίνετε να πληρώσετε στην εφορία!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ