Αυτόφωρο για όσους καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια - iefimerida.gr

Αυτόφωρο για όσους καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια

Αυτόφωρο για όσους καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισαγγελική παρέμβαση και δίωξη με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος όσων καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια – υπουργεία, πανεπιστήμια, κτλ.- και αρνούνται να τα εγκαταλείψουν, ζητά να επιτρέπεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιό του προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε, ο κ.Τέντες, ζητά, ουσιαστικά, στην περίπτωση που διαπράττεται το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης να παρεμβαίνουν οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία να συλλαμβάνει τους δράστες.

Επίσης, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές κατά πόσο οι εκπρόσωποι των δημόσιων υπηρεσιών που τελούν υπό κατάληψη διαπράττουν το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος», μιας και τα πρόσωπα αυτά «έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την ακώλυτη λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και το δημόσιο εν γένει συμφέρον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ