Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση 60%, με δημοσιογράφους και παλιούς αθλητές - iefimerida.gr

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση 60%, με δημοσιογράφους και παλιούς αθλητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μάχεται σκληρά για μια ευπρεπή εκλογική επίδοση, ήδη όμως έχει ... κατοχυρώσει ένα καλό ποσοστό- αυτό που αφορά την ανανέωση των ψηφοδελτίων του: Υπερβαίνει το 60% το «νέο αίμα» στις τάξεις των υποψηφίων του κόμματος.

Αλλο χαρακτηριστικό των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε αυτά συμμετέχουν πολλοί υποψήφιοι που έχουν ηλικία κάτω των 40 ετών.

Μολονότι οι καιροί είναι μάλλον χαλεποί για τους πολιτικούς και την πολιτική, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου επιχειρούν το άλμα σε αυτόν το στίβο ως υποψήφιοι του κόμματος του Ευάγγελου Βενιζέλου , «ποντάροντας» προφανώς στην αναγνωρισιμότητα που – λόγω τηλεόρασης- διαθέτουν, αλλά και στην ιδιότητα των άφθαρτων προσώπων. Ο δημοσιογράφος του Mega Αντώνης Λιάρος διεκδικεί ψήφο στο Υπόλοιπο Αττικής, ο δε πολιτικός συντάκτης της ΝΕΤ Διονύσης Μποτώνης θέτει υποψηφιότητα στη Ζάκυνθο.

Εντονη είναι η παρουσία ανθρώπων του αθλητισμού. Συμμετέχουν πολλοί παλιοί αστέρες, διάφορων σπορ, «ακροβολισμένοι» σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες. Το ποδόσφαιρο «εκπροσωπεί» ο παλιός παίκτης και προπονητής Γιάννης Γούναρης, στην Α' Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας προφανώς ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν ξεχάσει πόσο καλός αμυντικός υπήρξε. Το μπάσκετ έχει την «τιμητική» του με την υποψηφιότητα του Κώστα Παταβούκα στα Τρίκαλα και ο στίβος με την παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη, στη Β' Αθήνας. Στη ίδια περιφέρεια εκπροσωπείται - επίσης από γυναίκα – και ο τομέας της τέχνης, με την υποψηφιότητα της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη.

Στην Β' Αθήνας όμως κατέρχονται και άλλοι θηλυκοί «μνηστήρες» της ψήφου των πολιτών: η Ροδούλα Ζήση και η Μιλένα Αποστολάκη. «Αρωμα γυναίκας» και στο Ηράκλειο Κρήτης, με την Ευαγγελία Σχοιναράκη. Στην Α' Αθήνας θέτει υποψηφιότητα ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Κατά τα άλλα, έχει ήδη επισημανθεί – και σχολιαστεί ποικιλοτρόπως- η παρουσία αρκετών προσώπων από το φάσμα των λεγόμενων «κηπουρών» του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και στελεχών που κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα τα τελευταία χρόνια. Υποψήφιοι είναι, ο Παύλος Γερουλάνος στην Α' Αθήνας, οι Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Ραγκούσης στη Β' Αθήνας, καθώς και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Υπόλοιπο Αττικής.

Ολόκληρη την λίστα με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ μπορείτε να την δείτε εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ