Με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - iefimerida.gr

Με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Με πλοία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Αφού έληξε η και η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που είχε κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, οι ταξιδιώτες έβαλαν «πλώρη» για τα νησιά και την ελληνική ύπαιθρο.

Από τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού οι επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν τις δύο προηγούμενες ημέρες λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, μετέφεραν τα εισιτήρια τους για σήμερα.

Σταδιακά αυξάνεται και η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Μάλιστα από την Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Ετσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

  • Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00
  • Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00
  • Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00

Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Αυξημένη είναι και η κίνηση επιβατών στα αεροδρόμια, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που φοβήθηκαν να ταξιδέψουν με πλοίο -λόγω απεργιών της ΠΝΟ- και αποφάσισαν να επισκεφθούν για το Πάσχα προορισμούς με αεροδρόμιο, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ