Στην Κρήτη σχολεία από Ρουμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, για το πρόγραμμα Erasmus - iefimerida.gr

Στην Κρήτη σχολεία από Ρουμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, για το πρόγραμμα Erasmus

Στην Κρήτη μαθητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κρήτη βρίσκονται σχολεία της Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στην πόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Για τη δράση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου, αλλά και για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, ενημερώθηκαν μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί που επισκέφτηκαν το Δημαρχείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Gian Andrea Garancini.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το θέμα του τρέχοντος προγράμματος ERASMUS είναι «Ο Κοινωνικός Αποκλεισμός μπορεί να θεραπευτεί». Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες, μεταξύ αυτών και σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν, επίσης, για το Πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων ΕΣΤΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και αντάλλαξαν θέσεις, απόψεις και ερωτήματα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ