Πρωτόπαπας για Άκη: «Η ατιμωρησία των πολιτικών εξοργίζει τον πολίτη» - iefimerida.gr

Πρωτόπαπας για Άκη: «Η ατιμωρησία των πολιτικών εξοργίζει τον πολίτη»

Πρωτόπαπας: «Η ατιμωρησία των πολιτικών εξοργίζει τον πολίτη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου γιο για την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων, ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε «Η εικόνα ατιμωρησίας των πολιτικών, τραυματίζει όλο το πολιτικό σύστημα, εξοργίζει τον πολίτη. Γι' αυτό και κάθε κίνηση της δικαιοσύνης για έρευνα και απόδοση ευθυνών είναι αναγκαία και θετική, έστω και αν γίνεται πράγματι με καθυστέρηση.

Η Βουλή έκανε το καθήκον της παραπέμποντας τον Άκη Τζοχατζόπουλο. Τώρα η δικαιοσύνη ενεργεί. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία με ανάλογη απόδοση ευθυνών και στις άλλες υποθέσεις. Πρόσφατα αλλάξαμε το νόμο για το πόθεν έσχες, νόμο που πρέπει σύντομα να εφαρμοστεί γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Φυσικά το ίδιοι χρειάζεται και για τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Βαθιές αλλαγές με τόλμη...»

Από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε στο iefimerida.gr πως οι θεσμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν και ο πολιτικός να εξισωθεί με τον πολίτη στα θέματα της Δικαιοσύνης.

«Υπήρχε ένα καθεστώς αδιαφάνειας σκοτεινής διακίνησης μαύρου χρήματος για πολλά χρόνια. Οι θεσμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργούν, η δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της πάση θυσία.

Και πρέπει να δούμε και πολιτικά και θεσμικά όμως τα θέματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη στην επόμενη αναθεώρηση να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος και να εξισωθεί ο πολιτικός με τον πολίτη. Το άδικο και απαράδεκτο καθεστώς προστασίας των πολιτικών προέρχεται από το άρθρο αυτό».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Σάκης Οικονόμου αναφερόμενος στη σύλληψη του πρώην κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως άργησε να δράσει να δράση η Δικαιοσύνη και ο ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα έπρεπε να είχε συλληφθεί νωρίτερα.

«Και πολύ αργήσαμε! Δυστυχώς η Μεταπολίτευση, παρότι εδραίωσε τη Δημοκρατία στη χώρα μας, είχε και τα σκοτεινά της σημεία. Η κορυφή αυτή ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι όμοιοι του από το πολιτικό σύστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ