16χρονη μαθήτρια έχασε 63 κιλά σε έναν χρόνο -Πώς τα κατάφερε και τι συμβουλές δίνει [εικόνες] - iefimerida.gr

16χρονη μαθήτρια έχασε 63 κιλά σε έναν χρόνο -Πώς τα κατάφερε και τι συμβουλές δίνει [εικόνες]

Η Τζόσι Ντεσγκράντ πριν και μετά. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έφηβη έχασε 63 ολόκληρα κιλά για να μπορέσει να χωρέσει σε ένα εφαρμοστό φόρεμα, και πλέον αποκαλύπτει πως κατάφερε να διατηρήσει αυτό το βάρος τα τελευταία δύο χρόνια.

Στα βαρύτερά της, η Τζόσι Ντεσγκράντ, από το Κουίνσλαντ, έφτασε τα 127 κιλά. Ήταν μόλις 16 ετών εκείνη την περίοδο και ήταν διαρκώς θύμα εκφοβισμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 2 Νοέ, 2018 στις 1:16 πμ PDT


Έναν χρόνο αργότερα, άφησε τους πάντες άναυδους, όταν εμφανίστηκε με ένα κατακόκκινο φόρεμα που αποκάλυπτε την αδύνατη μορφή της- βάρους μόλις 60 κιλών πλέον, και η οποία ήταν αποτέλεσμα της απόφασής της να υιοθετήσει μια πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής.

«Δεν το βλέπω αυτό ως μια δίαιτα για να χάσω βάρος, το βλέπω ως έναν νέο τρόπο ζωής» λέει η Τζόσι, που πλέον είναι 18 ετών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 2 Νοέ, 2018 στις 2:33 μμ PDT


Εξηγεί, μάλιστα, πως το ταξίδι της, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, άρχισε ως μια δέσμευση για λιγότερη κατανάλωση υδατανθράκων, εξάλειψη της ζάχαρης και των επεξεργασμένων τροφίμων.

«Ακολουθώ μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, χωρίς ζάχαρη εδώ και δύο χρόνια. Άρχισα να τρώω φυσικά σάκχαρα περίπου 6 μήνες από την έναρξη αυτού του ταξιδιού. Τους πρώτους 12 μήνες έχασα 63 κιλά» αποκαλύπτει η Τζόσι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 3 Νοέ, 2018 στις 5:59 μμ PDT

Κατά την διάρκεια των πρώτων σταδίων της δίαιτάς της, η Τζόσι έκανε ελάχιστη άσκηση, αλλά τώρα έχει αποφασίσει να εργάζεται με έναν προσωπικό γυμναστή. Το πρόγραμμά της αποτελείται αυτή την στιγμή από 3-4 μαθήματα γυμναστικής κάθε εβδομάδα, και εστιάζει κυρίως στην τόνωση των μυών.

Και τα αποτελέσματα του δύσκολου αυτού έργου της είναι σαφώς προφανή, με την Τζόσι να λέει πως αυτό το δίχρονο ταξίδι της είχε φυσικά εμπόδια και προκλήσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 15 Οκτ, 2018 στις 1:52 πμ PDT


«Σε αυτά τα δύο χρόνια έχω αντιμετωπίσει κάποιες πολύ δύσκολες προκλήσεις αλλά έχω επιλέξει να συνεχίσω το ταξίδι μου» παραδέχτηκε. «Όλοι έχουν κακές ημέρες, μην τις αφήνετε να σας επηρεάσουν. Μείνετε θετικοί».

Η Τζόσι, που πάλεψε με τον εκφοβισμό στο γυμνάσιο εξαιτίας του βάρους της, έχει μιλήσει προηγουμένως για το πώς αυτή η εμπειρία οδήγησε την αυτοπεποίθησή της στα τάρταρα. «Μισούσα τον εαυτό μου και τον πώς έδειχνα. Δεν είχα φίλους και δεν ήθελα να εμφανίζομαι δημόσια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 14 Οκτ, 2018 στις 4:18 πμ PDT


Όπως είπε, προτού αποφασίσει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής της, είχε κάνει προσπάθειες για δίαιτα, προκειμένου να ρίξει το ανεπιθύμητο βάρος, ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε.

«Προτού χάσω βάρος, έτρωγα συνεχώς ψωμί και σάντουιτς, έτρωγα τεράστιες μερίδες και ζητούσα και δεύτερο και τρίτο πιάτο» είπε στην Daily Mail Australia.

Όπως είπε η κατάστασή της ήταν τόσο δύσκολη, που κάποια στιγμή είχε σκεφτεί να καταφύγει σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αδυνατίσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 20 Σεπ, 2018 στις 11:55 μμ PDT


Από τότε όμως που έχασε 60 κιλά, μια διαδικασία που της πήρε περίπου 12 μήνες, η Τζόσι έχει καταφέρει να κερδίσει μια πλειάδα θαυμαστών τους οποίους και εμπνέει.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που εμπνέω άλλους ανθρώπους και τους βοηθώ να κάνουν το ταξίδι τους» αναφέρει σε μία της ανάρτηση.

Η 18χρονη, που σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για την εμπειρία της από την απώλεια βάρους, έχει επίσης δημιουργήσει πρόσφατα ένα διαδικτυακό σχεδιασμό γευμάτων για να βοηθήσει κι άλλους σε ένα παρόμοιο ταξίδι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 31 Αύγ, 2018 στις 3:57 μμ PDT


«Γνωρίζω τώρα, χωρίς αμφιβολία, πως η δίαιτα είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στην απώλεια βάρους» λέει η Τζόσι ενώ εξηγεί πως ο προγραμματισμός γευμάτων – μοιάζει με το πρόγραμμα που ακολουθούσε η ίδια τους πρώτους μήνες του ταξιδιού της – δημιουργήθηκε σε απάντηση πολλών ερωτημάτων των θαυμαστών της.

Η συμβουλή της σε άλλους που παλεύουν να χάσουν βάρος είναι να μην το βλέπουν ως δίαιτα αλλά ως μια αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 9 Αύγ, 2018 στις 6:47 μμ PDT


«Δεν το βλέπω πλέον ως δίαιτα, αλλά ως τρόπο ζωής. Οι πρώτες δύο εβδομάδες κατανάλωσης υγιεινού φαγητού ήταν πολύ δύσκολες αλλά τώρα είναι πολύ εύκολο». Είπε στην Daily Mail Australia.

Η μητέρα της, Κάθριν, λέει ότι είναι χαρούμενη που η κόρη της έχει βρει έναν τρόπο για να αλλάξει τη ζωή της και πως αποτελεί έμπνευση για τους άλλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) στις 9 Ιούν, 2018 στις 12:47 πμ PDT


«Δεν ήταν απλώς μια αλλαγή στο σώμα της, ήταν μια αλλαγή στη ζωή της» δήλωσε. «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπω την κόρη μου να αλλάζει τόσο την ζωή της – και τόσα πολλά ακόμη έφηβα κορίτσια την πλησιάζουν και την κοιτάζουν ως πηγή έμπνευσης».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίαιτα απώλεια βάρους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ