Ενας ατελείωτος αρχαιολογικός περίπατος η... Βασιλίσσης Ολγας, μετά την πεζοδρόμηση - iefimerida.gr

Ενας ατελείωτος αρχαιολογικός περίπατος η... Βασιλίσσης Ολγας, μετά την πεζοδρόμηση

Ενας ατελείωτος αρχαιολογικός περίπατος η... Βασιλίσσης Ολγας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός περίπατος της Αθήνας, που θα ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και θα καταλήγει στον Κεραμεικό, γίνεται πραγματικότητα με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Ολγας, η οποία μπαίνει σε τελική τροχιά, τουλάχιστον από άποψη μελέτης.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε χθες τη θετική του γνώμη για το έργο, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της πρωτεύουσας.

Στα μόνα τροχοφόρα που θα επιτρέπεται η διέλευση είναι στα τραμ (άνοδος και κάθοδος) και στα τρόλεϊ (μόνο άνοδος), όπως φυσικά και στα αυτοκίνητα πρώτης ανάγκης, η εξυπηρέτηση των οποίων προβλέπεται σε κάθε πεζόδρομο.

Βάσει της μελέτης προβλέπεται η αντικατάσταση των στύλων ηλεκτροδότησης των δύο μέσων μαζικής μεταφοράς και η τοποθέτηση σε αρμονική διάταξη νέων και «κομψότερων». Επίσης, πρόκειται να φυτευθούν 10,000 νέοι θάμνοι και 270 καινούρια δένδρα, θα βελτιωθεί η περίφραξη σε όλη τη διαδρομή της οδού, ενώ θα διατηρηθούν τα κιγκλιδώματα που ήδη υπάρχουν.

Οι πεζοί θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν καλύτερα με την ιστορία και την περιβαλλοντική ταυτότητα της πόλης, απολαμβάνοντας τα μνημεία της και αποκτώντας έναν ενιαίο χώρο πρασίνου 500 στρεμμάτων, όση και η έκταση από τον Εθνικό Κήπο μέχρι το Ολυμπιείο.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία τριών νέων κτιρίων, ελαφριάς και αναστρέψιμης κατασκευής, με σκοπό την ανάπτυξη ήπιων χρήσεων, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία ενός ανασφαλούς πεζόδρομου. Πρόκειται για ένα κέντρο πληροφόρησης στην κεντρική είσοδο του Ζαππείου, ένα αναψυκτήριο στη δυτική είσοδο και ένα στέκι για νέους που θα νοικιάζει ποδήλατα, ακριβώς απέναντι από τη στάση του τραμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ