Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες]

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε 100 χρόνια μετά!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κρουαζιερόπλοιο που ξανακάνει το μοιραίο ταξίδι, τιμώντας τη μνήμη όσων χάθηκαν το 1912, αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή επειδή επιβάτης με καρδιακά προβλήματα έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο...

Το Balmoral μεταφέρει 1.309 επιβάτες, όσους περίπου είχαν επιβιβαστεί στον Τιτανβικό και ανάμεσά τους βρίσκονται συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στην κρούση με το παγόβουνο, συγγενείς των επιζώντων και ιστορικοί.

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Κρουαζιέρα Μνήμης αναχώρησε από το Σαουθάμπτον την Κυριακή και ακολουθούσε την πορεία του καταδικασμένου πλοίου προς τη Νέα Υόρκη ενώ οι επιβάτες είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο το σημείο όπου βυθίστηκε το τεράστιο υπερωκεάνιο τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου.

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οταν το Balmoral απέπλευσε από το λιμάνι Κομπ της Ιρλανδίας αργά το βράδυ της Δευτέρας κανείς δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε. Το κρουαζιερόπλοιο έπλεε με κακοκαιρία όταν ο Καπετάνιος Ρόμπερτ Μπάμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να επιστρέψει πίσω ώστε να βρεθεί εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων της Ιρλανδίας. Ηταν ανάγκη να μεταφερθεί άρρωστος επιβάτης στο νοσοκομείο.

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«H κατάσταση του επιβάτη δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του» είπε ο Μάιλς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της Miles Morgan Travel που ναύλωσε το ταξίδι, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τον κόσμο. Οι επιβάτες ήταν ήδη τρομαγμένοι από την κακοκαιρία εξαιτίας της οποίας ακυρώθηκε ένα σόου καθώς ανησυχούσαν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των καλλιτεχνών!

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το κρουαζιερόπλοιο γύρισε πίσω 20 ναυτικά μίλια περίπου και ο κύριος Μόργκαν δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει εάν η καθυστέρηση αυτή θα επηρεάσει την ικανότητα του πλοίου να φτάσει έγκαιρα στο σημείο όπου βυθίστηκε το 1912 ο Τιτανικός....

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σε αυτή την περίπτωση το πλήγμα για τους διοργανώτρια εταιρεία θα είναι μεγάλο δεδομένου ότι χρειάστηκαν πέντε χρόνια προετοιμασίας της κρουαζιέρας ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο πανομοιότυπη με την αυθεντική. Στους επιβάτες από 28 χώρες, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 2.600 έως 8.000 στερλίνες, προσφέρονται τα εδέσματα που σερβίρονταν στον Τιτανικό ενώ γίνονται και διαλέξεις σχετικά με το θρυλικό πλοίο...

Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η κατάρα του Τιτανικού χτύπησε... 100 χρόνια μετά! [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ