Κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτα

Κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτα

Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής.

Υλικά

  • 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 300 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών
  • 1 μήλο Fuji
  • 4-5 φετούλες μπέηκον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μια ειδική σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι -Κλείστε καλά, κινείστε λίγο
  • Κόψτε σε κομμάτια τα λαχανικά -Σε μια άλλη σακούλα τροφίμων ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όλα τα λαχανανικά, αλάτι και πιπέρι
  • Μετά από λίγο ρίξτε τα λαχανικά σε ταψάκι, από πάνω το κοτόπουλο και το μπέηκον σε κομμάτια

  • Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
  • Ψήστε για 35-40 λεπτά, προσθέστε νερό αν θέλετε περισσότερη σος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.