Κρέας ταλιάτα, ζουμερό

Κρέας ταλιάτα, ζουμερό

Tagliata στα ιταλικά σημαίνει «φέτα». Η ταλιάτα μοσχάρι είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και έγινε αγαπημένο των Ελλήνων.

Μυστικά για καλό ψήσιμο και επιτυχία

1. Να είναι ένα χοντρό κομμάτι κρέας ώστε να καλοψηθεί εξωτερικά και να μείνει ζουμερό εσωτερικά, 4-5 εκατοστών πάχους


2. Η μέθοδος ψησίματος είναι καθοριστική. Βάλτε το κρέας σε τηγάνι ή μπάρμπεκιου χωρίς λάδι, αλάτι ή ο,τιδήποτε άλλο. ΜΗΝ τσιμπήσετε ή ανοίξετε το κρέας σε καμία περίπτωση. Ψήστε το 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το αν το τρώτε καλοψημένο ή ελαφρά ροζέ ή κόκκινο.

3. Μόνο όταν ψηθεί το κρέας μπορείτε να το κόψετε σε ταλιάτα και να ρίξετε αλάτι και πιπέρι

4. Το ιδανικό σερβίρισμα: το καλύτερο είναι με σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα συν μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο πάνω στη ρόκα και άφθονο φρεσκοτριμένο πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.