Βενιζέλος: Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε αλλά κρύφτηκε - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε αλλά κρύφτηκε

Βενιζέλος:«Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε. Κρύφτηκε πίσω από εμένα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα αλλά κρυβόταν πίσω από εμένα και τον Λουκά Παπαδήμο», εξαπέλυσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις εκλογές είπε ότι το αποτέλεσμα τους θα κρίνει εάν θα «πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού». Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «ζητά νίκη στις εκλογές και τον καθοριστικό λόγο στις εξελίξεις για να πετύχουμε συσπείρωση των δυνάμεων υπευθυνότητας και αλληλεγγύης» ενώ κατέθεσε πέντε προτάσεις που θα κάνουν πιο «φιλικό» το περιβάλλον τον ερχόμενο Ιούνιο για τους πολίτες δημιουργώντας «λογαριασμό αντιστήριξης» των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων:

«Να διεκδικήσουμε επέκταση προγράμματος έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 (από τέλος 2014) Να αξιοποιήσουμε την μεγάλη επιτυχία του PSI.

Να περιοριστούν οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών. Ενδεχομένως να χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις τράπεζες και ίσως από εκεί να έχουμε ακόμα ένα τράτο.

Επικοινωνώ με Μπαρόζο που θα παρουσιάσει πρόταση της Επιτροπής, συζητούμε με τράπεζα επενδύσεων, έχουμε ΕΣΠΑ,έχουμε ιδιωτικοποιήσεις. Στέλνω επιστολή σε Μάνουελ Μπαρόζο με συγκεκριμένες εκκρεμότητες. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να αναχαιτίσουμε την ύφεση.

Απόλυτη καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Δίχτυ προστασίας για να μην νιώθει κανείς εγκαταλελειμμένος. Λογαριασμός αντιστήριξης. Να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό επίπεδο διαβίωσης».

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην Ν.Δ. όσο και στα κόμματα της αριστεράς ενώ επισήμανε τον κίνδυνο να φιλοξενήσει η Βουλή οπαδούς του ναζισμού: «Η πρόταση του Σαμαρά -είπε-είναι ούτε λίγο ούτε πολύ να είναι πρωθυπουργός με αυτοδυναμία, παντοδυναμία χωρίς όρους. Η λύση του είναι ΝΔ μόνη, χωρίς συμμαχίες και χωρίς επίγνωση των καταστάσεων και των κινδύνων» Για τα κόμματα της αριστεράς είπε ότι οι προτάσεις τους είναι «Πολιτικός συνδικαλισμός. Κόμματα με τυφλές απόψεις με δημαγωγία και αδιέξοδα. Δυνάμεις αντιευρωπαϊκές και δήθεν ευρωπαϊκές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ