Πρέσινγκ της ΑΑΔΕ για το «ξέπλυμα» χρήματος -Ασφυκτική προθεσμία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες - iefimerida.gr

Πρέσινγκ της ΑΑΔΕ για το «ξέπλυμα» χρήματος -Ασφυκτική προθεσμία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Ο Γιώργος Πιτσιλής/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασφυκτική προθεσμία μόλις δύο μηνών δίνει η ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θεωρούνται ως «κλειδιά» σε πιθανές διαδικασίες «ξεπλύματος» χρήματος.

Σε συνάντηση με λογιστές, φοροτεχνικούς, ιδιώτες ελεγκτές, μεσίτες, εμπόρους ειδών μεγάλης αξίας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχων της υπηρεσίας παρουσίασαν τις βασικές αρχές του νέου νομοθετικού πλαισίου, από το οποίο ξεχωρίζουν οι βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Για τους παραβάτες της νομοθεσίας εναντίον του «ξεπλύματος» χρήματος προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το ένα εκατ. ευρώ.

Κατά την παρουσίαση του νέου νόμου δόθηκαν οδηγίες στους υπόχρεους να ενημερώνουν για τυχόν περίεργες συναλλαγές την ΑΑΔΕ, χωρίς μάλιστα να το γνωστοποιούν στους πελάτες τους. Η ΑΑΔΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των υπόχρεων να καταθέσουν ως τα μέσα Νοεμβρίου τις προτάσεις τους και να καταθέσουν επίσης προτάσεις για το πώς θα ενημερωθούν οι συνάδελφοί τους που δραστηριοποιούνται εκτός Αθηνών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ