Γερμανία: Ποιος προηγείται στην κούρσα διαδοχής της Μέρκελ - iefimerida.gr

Γερμανία: Ποιος προηγείται στην κούρσα διαδοχής της Μέρκελ

Η Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία: AP- Alik Keplicz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τρεις μονάδες πίσω από το CDU/CSU είναι οι Πράσινοι, σε νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία.

Στην έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, η Χριστιανική Ενωση συγκεντρώνει 27% και στη δεύτερη θέση είναι οι Πράσινοι με 24%, ενώ ακολουθούν το SPD και το AfD, που συγκεντρώνουν από 13%. Με τα δεδομένα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί «μεγάλος» συνασπισμός, καθώς CDU/CSU και SPD συγκεντρώνουν μόλις 40%.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του διαδόχου της Ανγκελα Μέρκελ στο CDU, ο Φρίντριχ Μερτς υστερεί της καγκελαρίου κατά 22 μονάδες, εντός του κόμματος, σε δημοτικότητα.

Όμως, την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Emnid για την Bild am Sonntag, ο Μερτς φαίνεται να προηγείται στην κούρσα διαδοχής, καθώς συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% της γ.γ. του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και 13% του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν. Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές του κόμματος, ο Μερτς προηγείται με 44% και ακολουθούν η Κραμπ-Καρενμπάουερ με 39% και ο κ. Σπαν με 9%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 68% δηλώνει ότι δεν στενοχωρήθηκε με την απόφαση της Μέρκελ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%. Μεταξύ των υποστηρικτών του CDU, το 54% δηλώνει ότι απογοητεύτηκε από την προαναγγελία αποχώρησης της Μέρκελ, αντίθετα εκφράζεται το 30%. Την ίδια ώρα όμως, το 60% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Χορστ Ζεεχόφερ από την ηγεσία του δικού του κόμματος, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Δημοσκόπηση CDU
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ