Διαμαρτυρία για τα «καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα -Ζητούν χώρους με πράσινο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία για τα «καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα -Ζητούν χώρους με πράσινο [εικόνες & βίντεο]

Πορεία για τα «Καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

«Τα χημικά μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε, έξω τα καζάνια του θανάτου» φώναξαν μαθητές και γονείς του Περάματος σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ενάντια στη λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στην περιοχή τους.

Πάγιο αίτημα τους αποτελεί η άμεση μετεγκατάσταση των δεξαμενών εκτός οικιστικού ιστού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι Περάματος ενάντια στη λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στην περιοχή τους.

«Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας βρίσκει απέναντι του τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, ωστόσο, όπως λένε και οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, "σε Πέραμα και και Κερατσίνι καζάνι δεν θα μείνει», σημείωσε από την πλευρά της η Μαρία Δελλη, μέλος της Αγωνιστικής Επιτροπής Κατοίκων Περάματος.

«Τα χημικά μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε, έξω τα καζάνια του θανάτου» , ήταν το κεντρικό τους σύνθημα.

«Η αντίδραση της δημοτικής αρχής Περάματος και της Αντιπεριφέρειας, αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για το ενδεχόμενο μεγάλης έκτασης βιομηχανικού ατυχήματος στο Πέραμα και την αντιμετώπισή του. Το αίτημα για τη "Μετεγκατάσταση των καζανιών" δεν έχει σταματήσει στιγμή να απασχολεί την Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος. Ακόμα και αν κανένα ατύχημα δεν συμβεί, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, τα αέρια που εκλύονται από τα καζάνια, οι οσμές που το βράδυ είναι πιο έντονες, δεν είναι κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και επιβαρύνει την υγεία των οικογενειών μας. Μιλάμε για 140 καζάνια γεμάτα πετρέλαιο που δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.

Πάγιο αίτημα τους αποτελεί η άμεση μετεγκατάσταση των δεξαμενών εκτός οικιστικού ιστού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι εν λόγω δεξαμενές βρίσκονται μερικά μόλις μέτρα από αυλές σπιτιών που έχουν χτιστεί προ δεκαετιών, ενώ στη λειτουργία των καζανιών αντιπροτείνουν τη δημιουργία κοινόχρηστων χωρών πρασίνου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 Για 140 καζάνια γεμάτα πετρέλαιο που δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης κάνει λόγο σε ανακοίνωση - κάλεσμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.
ύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι εν λόγω δεξαμενές βρίσκονται μερικά μόλις μέτρα από αυλές σπιτιών που έχουν χτιστεί προ δεκαετιών.
 Στη λειτουργία των καζανιών αντιπροτείνουν τη δημιουργία κοινόχρηστων χωρών πρασίνου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τα «Καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα

Για αυτά τα καζάνια αντιδρούν οι κάτοικοι στο Πέραμα
Αναφέρουν πως βρίσκονται ένα βήμα από τις αυλές των σπιτιών τους.
... καθώς και από τα σχολεία που φοιτούν 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Φωτογραφίες: Intime: ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμαρτυρία Πέραμα ΚΑΖΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ