Οι περισσότεροι Ιταλοί θεωρούν τον Σαλβίνι «πραγματικό ηγέτη» της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Οι περισσότεροι Ιταλοί θεωρούν τον Σαλβίνι «πραγματικό ηγέτη» της κυβέρνησης

Ματέο Σαλβίνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι Ιταλοί θεωρούν πως ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα, είναι ο πραγματικός ηγέτης της κυβέρνησης, με μόνο έναν στους έξι να αποδίδουν στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε αυτόν τον χαρακτηρισμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η μηνιαία δημοσκόπηση της εφημερίδας La Repubblica δείχνει πως το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Σαλβίνι ηγέτη της κυβέρνησης, ενώ το 16% διαλέγει τον Κόντε και το 14% τον Λουίτζι ντι Μάιο, που ηγείται του αντικαθεστωτικού Κινήματος 5 Αστέρια.

Ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο είναι αντιπρόεδροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Κόντε, ο οποίος ανέλαβε τον Ιούνιο και τον οποίο υποστηρίζει το 58% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Demos.

Ο Σαλβίνι έχει μαζική παρουσία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα αυτά για να προωθήσει τις λαϊκιστικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές του κόμματός του.

Ήταν επίσης η πιο ασυμβίβαστη φωνή που έβγαινε από την κυβέρνηση της Ρώμης στη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης για τον προϋπολογισμό του 2019 ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΕ, παραβιάζει τους κανόνες της Ένωσης και τον οποίο έχει πει στην κυβέρνηση να επανεξετάσει.

Ο Σαλβίνι έχει επίσης ξεπεράσει τον Κόντε ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ιταλία, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 60% τον Οκτώβριο, ακριβώς όπως και τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό του πρωθυπουργού έπεσε από το 61% στο 59%.

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων δήλωσαν πως θεωρούν πως ο Σαλβίνι είναι ο πραγματικός ηγέτης της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του 70% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος και του 51% εκείνων της Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακόμη και μεταξύ των μελών των 5 Αστέρων, το 35% κατονόμασε τον Σαλβίνι ως τον πραγματικό ηγέτη, μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον Ντι Μάιο.

Συνολικά η αξιοπιστία της κυβέρνησης υποχώρησε από το 62% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ματέο Σαλβίνι Δημοσκόπηση Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ