Απειλές απο τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας- Στην τελετή απόπλου του γεωτρύπανου «Πορθητής» - iefimerida.gr

Απειλές απο τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας- Στην τελετή απόπλου του γεωτρύπανου «Πορθητής»

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Φατίχ (Πορθητής) θα κάνει έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας- φωτογραφία Anadolu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηδη εν πλω για την πρώτη του γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο πλοίο «Πορθητής» (Φατίχ).

Στην τελετή του απόπλου παρευρέθηκε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος δεν απέφυγε τις απειλές.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια, αλλά εάν παρενοχληθούμε, το πολεμικό μας ναυτικό θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ντονμέζ, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης θυμίζουν ότι προ ημερών ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το Barbaros με αποτέλεσμα να επέμβουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Περιστατικό που διέψευσε το ελληνικό Πεντάγωνο.

Στην ομιλία του, ο Ντονμέζ δήλωσε ακόμα ότι το πλοίο θα επιχειρήσει στον στόχο «Αλάνια 1», νότια της Αττάλειας, «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας διεμήνυσε σε όσους «προσπάθησαν να περιορίσουν τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου, της Βόρειας Κύπρου και της Τουρκικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προστατεύουμε κάθε πλατφόρμα». Νωρίτερα ο ίδιος υπουργός είχε ανακοινώσει οτι η Τουρκία ενδέχεται να προμηθευτεί και νέο γεωτρύπανο που θα μπορεί να κάνει έρευνες σε βαθύτερα νερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πορθητής ΑΟΖ ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ