8 πεζόδρομοι στην Αθήνα για να βολτάρεις- Με θέα Ακρόπολη, ωραίες καφετέριες, πράσινο [εικόνες] - iefimerida.gr

8 πεζόδρομοι στην Αθήνα για να βολτάρεις- Με θέα Ακρόπολη, ωραίες καφετέριες, πράσινο [εικόνες]

Πεζόδρομος Αδριανού /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα θα βρεις μαγαζιά- στολίδια με απερίγραπτη θέα, ωραία ποτά, φαγητό και μουσική.

Θα βρεις όμως και... φανταστικούς πεζόδρομους που θα σε κάνουν να σκεφτείς και να πεις από μέσα σου "εγώ γιατί δεν έχω έρθει εδώ ποτέ για βόλτα" ;

Πεζόδρομοι με θέα την Ακρόπολη, πεζόδρομοι μέσα στο πράσινο, πεζόδρομοι για ρομαντικούς, για παρέες, για party animals... τελικά με μία δεύτερη σκέψη παραδέχεσαι και εσύ πως τους πεζόδρομους της η Αθήνα τους έχει αξιοποιήσει πολύ σωστά.

Κι αυτό γιατί υπάρχει σχεδόν ένας για κάθε γούστο και φυσικά πολλές επιλογές για να μην βλέπεις όλο τα ίδια και τα ίδια.

Οι 8 πεζόδρομοι- στολίδια της Αθήνας

Διονυσίου Αεροπαγίτου


Ισως ο πιο όμορφος πεζόδρομος στο κέντρο της Αθήνας είναι ο πεζόδρομος επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Οι λόγοι άλλωστε είναι συγκεκριμένοι... έχεις θέα την Ακρόπολη, θαυμάζεις τα επιβλητικά αρχοντικά σπίτια, χαίρεσαι με τα μεγάλα δέντρα που ξεπροβάλουν ανάμεσα ή στην άκρη του δρόμου και στο τέλος ανεβαίνεις και τα μαρμάρινα σκαλιά που ανηφορίζουν στο Ηρώδειο.


Ο πεζόδρομος πίσω από το Θησείο


Ουσιαστικά πρόκειται για τον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με τον Γκάζι, δύο ιδανικές περιοχές για βόλτα.

Τα παγκάκια, οι φουντωτοί θάμνοι και τα υπέροχα νεοκλασικα κάνουν αυτόν τον πεζόδρομο το ιδανικό σημείο για διάλειμμα από την βόλτα.

Μην μείνει όμως μόνο εκεί... αν είσαι πιο ρομαντικός ανηφόρισε προς Θησείο, αν θέλεις κάτι πιο urban... κατηφόριζε προς την Τεχνόπολις.

Αποστόλου Παύλου

Μιλάμε για τον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου ο οποίος ξεκινά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και συνεχίζει περνώντας από το ιστορικό θερινό σινεμά «Θησείον» και ανηφορίζει προς τους πρόποδες της Ακρόπολης.

Ακόμη κι αν δεν καθίσεις σε κάποιο μαγαζί εκεί κοντά, η βόλτα από μόνη της στον πεζόδρομο είναι μοναδική, καθώς θα ακούσεις μουσικούς του δρόμου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, θα δεις μικρούς και μεγάλους να βολτάρουν μαζί σου και πολλά ερωτευμένα ζευγάρια να ζουν το ρομάντζο τους στα πεζούλια με θέα την Ακρόπολη.
Αδριανού

Περπατώντας δίπλα από την αρχαία αγορά και μέσα από την Πλάκα, ο πεζόδρομος του Αδριανού έχει συνδεθεί με τα Αναφιώτικα και τα μικρά μαγαζάκια στην Πλάκα, ενώ εκεί δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και τώρα να μην δεις τουρίστες να τρώνε παγωτό, μιας και υπάρχουν δύο τρία παγωτατζίδικα πάνω στον πεζόδρομο.

Στο τέλος του δρόμου πέρα από μαγαζάκια υπάρχουν και όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια με μεσογειακή κουζίνα και πολύ εύχαρους υπαλλήλους οι οποίοι σε χαιρετάνε είτε καθίσεις στο μαγαζί τους είτε όχι.

Βουκουρεστίου

Όσοι αγαπούν την μόδα και τα ρούχα, τότε η Βουκουρεστίου είναι ο πεζόδρομος που τους ταιριάζει.

Ακριβά μαγαζιά, ιστορικές καφετέριες, το Θέατρο Παλλάς καθώς και αρχιτεκτονικά διαμάντια συνθέτουν μία όμορφη εικόνα που σε προτρέπει να χαλαρώσεις περπατώντας για λίγο στο κέντρο της πόλης, ακόμη και για να ηρεμήσεις μετά την δουλειά ή το Σαββατοκύριακο πριν κατηφορίσεις προς την Ερμού.


Βαλτετσίου

Για πολλούς το πιο ωραίο σημείο στα Εξάρχεια.

Καφενεδάκια με πολύχρωμες καρέκλες και φουλ φοιτητόκοσμο, μπαράκια με σούπερ (και φτηνό) κοκτέιλ και υπέροχες αυλές για φαγητό είναι μερικά από τα στολίδια αυτού του πεζόδρομου.

Ερμού

Ο πιο γνωστός πεζόδρομος στην Ελλάδα και ο πιο γεμάτος. Οτι ώρα και αν περάσεις από εκεί, ακόμη κι όταν τα μαγαζιά θα είναι κλειστά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κόσμο.

Ισως «φταίνε» και τα μικρά μαγαζάκια που έχει τόσο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης όσο στα αριστερά (προς την κάθοδο) της Ερμού.

Αν τύχει, λοιπόν και περάσεις μην μείνεις μόνο στον πεζόδρομο, υπάρχουν πολλά κρυφά δρομάκια με διαμάντια που συνδέονται με την Ερμού.

Ηπίτου

Στην Ηπίτου θα βρεις τα πιο hot μπαράκια ...Ipitou the bar,Blue Bird και Kiki de Grèce είναι από τα πιο γνωστά.

Ωστόσο επειδή όλοι σίγουρα έχουμε περπατήσει αυτό τον πεζόδρομο βράδυ, να ξέρεις πως και το πρωί είναι μία καλή επιλογή... τόσο για βόλτα, όσο και για καφέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ