fbpx Κρέπες με ανθόνερο, μέλι και φιστίκια | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Κρέπες με ανθόνερο, μέλι και φιστίκια

Κρέπες με ανθόνερο, μέλι και φιστίκια
27|10|2018 | 10:41

Φιστίκια + ανθόνερο + μέλι = κλασική μεσογειακή λιχουδιά.

Γνωστή στον αραβικό κόσμο ως αταΐφ, η κρέπα αυτή στην Παλαιστίνη τρώγεται ως πρωινό.

Για 4 κρέπες:

  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σκάρτη πρέζα αλάτι
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ανθόνερο 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα

Κρέπες με ανθόνερο, μέλι και φιστίκια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίξτε ένα πηγαδάκι στη μέση και ρίξτε τα αυγά.
  • Ρίξτε αργά και το γάλα και το ανθόνερο.
  • Ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές, ρευστό κουρκούτι.
  • Λαδώστε μια κρεπιέρα (ή τηγάνι) με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξτε αρκετό μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κρεπιέρας και ψήστε για 2-3', ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να σταθεροποιηθούν.
  • Γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 2-3'.
  • Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο, όσο ψήνετε και τις υπόλοιπες. 
  • Σερβίρετε τις κρέπες με μέλι και φιστίκια.

Η συνταγή είναι της Salma Hage (www.salma-hage.com).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ