Μητσοτάκης: Δεν στηρίζουμε συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Δεν στηρίζουμε συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που είναι σε βάρος της Χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων. Που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας».

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του έξω από τον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη δοξολογία για την γιορτή του πολιούχου της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει και η σκέψη όλων μας γυρίζει πίσω στο 1912 όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις διαφορές τους και έκαναν πράξη την επιθυμία όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους.
Σήμερα δυστυχώς σκεπάζει τη Χώρα μια συνολική απαισιοδοξία. Πρέπει να σκεφτούμε και πάλι τις αρετές της Χώρας μας που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη. Σήμερα από εδώ από τη Μακεδονία μας έχουμε ένα χρέος παραπάνω. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που είναι σε βάρος της Χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων, που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας».

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον πολιούχο της

Μπουτάρης: Χρόνια πολλά
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες.

Τζιτζικώστας: Η σκέψη μας κοντά στους συνανθρώπους που δοκιμάστηκαν στη φωτιά της Χαλκιδικής

Στην εφιαλτική νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι της Σιθωνίας αλλά και στην υπεράνθρωπη μάχη των πυροσβεστών προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στη Χαλκιδική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τις δηλώσεις του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη μας, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Η σκέψη μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν στη φωτιά της Χαλκιδικής. Κατορθώσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες».

«Η Θεσσαλονίκη ανακτά το ρόλο που της αξίζει

Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη ανακτά το ρόλο που της αξίζει

«Η Θεσσαλονίκη ανακτά το ρόλο που της αξίζει και εξελίσσεται σε πυρήνα ασφάλειας και σταθερότητας» διαμήνυσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία παρέστη στη δοξολογία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
Τόνισε δε πως η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση με διεθνή αναγνώριση.


Φάμελλος: Η χώρα βρίσκεται σε πορεία ευημερίας

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος
«Σε μία τέτοια γιορτινή μέρα έχουμε την αισιοδοξία ότι η Χώρα μας βρίσκεται σε μία πορεία ευημερίας έξω από φραγμούς και μνημόνια. Ταυτόχρονα, η πόλη μας, η Μακεδονία, η Ελλάδα, έχει συμβάλει σε μία διαδρομή που μπορεί να καταλήξει σε μία ειρηνική, δημοκρατική και προοδευτική λύση για τα Βαλκάνια. Μία διαδρομή που θα πάψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Μακεδονίας» η δήλωση του κ. Φάμελλου.

Λεβέντης: Το μακεδονικό το ξεπουλάει η κυβέρνηση

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για την χώρα μας. Το μακεδονικό το ξεπουλάει η κυβέρνηση, δίνει το όνομα τη γλώσσα και την εθνότητα, δηλαδή ότι ζητούσαν οι σκοπιανοί τα τελευταία 25 χρόνια. Τα δίνει όλα ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, λέει πως δεν δίνει την γλώσσα και την εθνότητα, αλλά για το όνομα δεν δεσμεύεται. Η Μακεδονία είναι μπροστά σε ένα μεγάλο γύρο προδοσίας.
Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό, αλλά έντιμο και ταπεινό κόμμα, αγωνίζεται όμως για να εμποδίσει την προδοσία της Μακεδονίας. Καλούμε τους πολίτες της Μακεδονίας να μην πέσουν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν το λάθος και να πηγαίνουν από τον Άννα στον Καΐάφα. Η κυβέρνηση καταστρέφει και η ΝΔ να έρθει στο πόδι της και εκείνη θα καταστρέψει. Όταν η χώρα κινδυνεύει η Μακεδονία ξέρει να δίνει απαντήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ