Η COΟ του Facebook έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ δουλειάς και οικογένειας - iefimerida.gr

Η COΟ του Facebook έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ δουλειάς και οικογένειας

COΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σέριλ Σάντμπεργκ είναι μια από τις λίγες γυναίκες σήμερα, που έχει καταφέρει να είναι ταυτόχρονα καλή επαγγελματίας και μητέρα, και παρότι έχει μια ιδιαίτερα απαιτητική δουλειά, δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι δεν νιώθει καμία τύψη που σταματά τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στις 5.30 το απόγευμα.

Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν πειστεί ότι το να δουλεύεις λιγότερο από 10 ώρες καθημερινά είναι δείγμα τεμπελιάς, η 42χρονη COΟ του Facebook, δηλώνει ότι αφού ζύγισε στο μυαλό της τη σημασία του να μπορείς να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου και του να δουλεύεις σαν το δούλο μην τυχόν και σε χαρακτηρίσουν αντιπαραγωγικό, διάλεξε την πρώτη επιλογή.

«Φεύγω κάθε μέρα από το γραφείο μου στις 5.30, για να είμαι στο σπίτι μου στις 6, ώστε να φάμε μαζί με τα παιδιά μου βραδινό. Το κάνω από τότε που απέκτησα τα παιδιά μου. Τώρα μπορώ να μιλήσω δημοσίως γι ' αυτό, αλλά λίγα χρόνια πριν, δεν ήμουν άνετη με το θέμα», δήλωσε σε συνέντευξή της.

«Παλιά, ακόμα κι όταν έφευγα από το χώρο εργασίας μου τσέκαρα συνεχώς τα email μου, ακόμα και μέσα στη μαύρη νύχτα, προκειμένου να πείσω τους συναδέλφους μου ότι τα δίνω όλα για τη δουλειά. Τώρα είμαι πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου και μπορώ να πω σε όλους, κοιτάξτε με, φεύγω στις 5.30», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Δεν θα πρέπει ποτέ να αποτελεί ντροπή για τους γονείς η επιθυμία να δειπνήσουν μαζί με τα παιδιά τους ή να μπορούν να τα βάλουν για ύπνο, δηλαδή να μην έχουν πρόβλημα να επιστρέψουν στο σπίτι πριν σκοτεινιάσει. Αν χρειάζεστε επιχειρήματα να πείσετε αρχικά τον εαυτό σας, έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά είναι υγιέστερα, πιο ευτυχισμένα και καλύτεροι μαθητές όταν τρώνε μαζί με τις οικογένειές τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ