Τόνωσε το ανοσοποιητικό σου -8 σωτήριοι τρόποι για να προλάβεις κρυολόγημα και ιώσεις - iefimerida.gr

Τόνωσε το ανοσοποιητικό σου -8 σωτήριοι τρόποι για να προλάβεις κρυολόγημα και ιώσεις

Ένα πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες/ Φωτογραφία: Unsplash/ Kevin McCutcheon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σώμα μας μοιάζει με ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που καλείται να φέρει εις πέρας κάθε αποστολή που του ανατίθεται.

Για κανέναν δεν είναι εύκολη μια καθημερινότητα που ξεκινά πολύ νωρίς το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ: γεμάτη υποχρεώσεις, στρες, απαιτήσεις, πίεση και κούραση.

Το τελευταίο που θέλουμε είναι να αρρωστήσουμε και να πέσουμε στο κρεβάτι μη μπορώντας να ανταπεξέλθουμε στους ρυθμούς της ζωής που ρέουν ανεξέλεγκτα.

Η υγεία μας καθορίζεται από τις σκέψεις μας και τον τρόπο που φερόμαστε στον εαυτό μας: από τις προτεραιότητές μας, τις διατροφικές μας επιλογές, την φυσική μας κατάσταση.

Με άλλα λόγια, αν το τυπικό καθημερινό σας πρόγραμμα περιλαμβάνει δουλειά που σας θέλει καθηλωμένους σε μια καρέκλα για αρκετές ώρες, λίγο νερό, γεύματα με «κακά» λιπαρά, αρνητικές σκέψεις και μηδέν άσκηση, τότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παραδοθείτε αμαχητί στα μικρόβια που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την εποχή. Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθούν.

Δημιουργήστε το δικό σας τείχος προστασίας και υψώστε ασπίδα με σύμμαχο το ανοσοποιητικό σας. Πιθανότατα ήδη γνωρίζετε τις τροφές που σας παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες. Ομως, δεν φτάνουν μόνο αυτές για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας μπροστά σε μια ίωση ή ένα κρυολόγημα.

8 σωτήριοι τρόποι για να προλάβετε κρυολόγημα και ιώσεις, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρυολόγημα ιώσεις Διατροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ