«Δεν μετανιώνω» δηλώνει μια από τους επτά αντάρτες του VMRO στα Σκόπια - iefimerida.gr

«Δεν μετανιώνω» δηλώνει μια από τους επτά αντάρτες του VMRO στα Σκόπια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Σκόπια αναμένεται σήμερα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τρία 24ωρα μετά την έγκριση στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία των κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στο Σύνταγμα κι ενώ το πολιτικό κλίμα παραμένει τεταμένο.

Η επίσκεψη του Μάθιου Πάλμερ αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την εκτόνωση της κατάστασης και την «παγιοποίηση» της απαιτούμενης πλειοψηφίας των δύο τρίτων ώστε να επικυρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματο ςτης ΠΓΔΜ.

Όπως είχε ανακοινώσει με tweet η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα, σκοπός της επίσκεψης του Αμερικανού αξιωματούχου στη χώρα είναι να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και να υπογραμμίσει τη σημασία της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας. Ο Μάθιου Πάλμερ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζάεφ, των υπ Εξ Νικολά Ντιμιτρόφ και αξιωματούχους των πολιτικών κομμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάλμερ διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη συμφωνία των Πρεσπών: «Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον στα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», είχε υπογραμμίσει ο ίδιος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πιέσεις στους «αντάρτες» του VMRO – DPMNE, οι οποίοι πλέον θα φρουρούνται, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος κάλεσε την βουλευτίνα Νόλα Ισμαλόσκα Στάροβα -μία εκ των επτά που τάχθηκαν υπέρ της έναρξης διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος – να παραιτηθεί υποστηρίζοντας ότι οι 7.700 πολίτες που την ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές δεν της έδωσαν τη νομιμότητα να ψηφίσει για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


Η ίδια σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Makfax είπε ότι ενήργησε κατά συνείδηση με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία της ΠΓΔΜ και προκειμένου να συμβάλει σ’ ένα καλύτερο αύριο.

«Ψήφισα για να βοηθήσω τη διαδικασία… Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έγιναν απειλές εναντίον μου για την απόφαση που πήρα στη ‘’Μακεδονική’’ Βουλή. Οι πράξεις μου οδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία για ευημερία στη ‘’Μακεδονία’’» δηλώνει η κ. Στάροβα

Είπε ότι δεν ανησυχεί για την ασφάλειά της, ότι λαμβάνει συνεχώς μηνύματα υποστήριξης από τους πολίτες, διέψευσε ότι δέχθηκε απειλές κατά την ψηφοφορία και υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση δεχθεί τα αιτήματα των οκτώ βουλευτών που την στήριξαν για πρόσθετες εγγυήσεις για την «μακεδονική» ταυτότητα, θα ψηφίσει “ΝΑΙ” και στις επόμενες ψηφοφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ