Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές της, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας υπόσχεται μία αξέχαστη μουσική βραδιά, απόψε στο Γκάζι. Το ίδιο όμως υπόσχονται και όλες οι άλλες μουσικές παραστάσεις που θα δοθούν σήμερα το βράδυ στην Αθήνα. Επίσης, πρεμιέρα κάνει απόψε η θεατρική παράσταση «Κυριακή κλασικά για καφέ...» στο Dizzy Miles. Ακόμη ποικίλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το απόγευμα και μετά, ενώ στο Ιδρυμα Ευγενίδου, στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Δρ. Ιωάννη Σωτηρόπουλου με θέμα «Το στρες σκοτώνει τον εγκέφαλο; Ο ρόλος του στη νόσο του Αλτσχάιμερ και στην κατάθλιψη».

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ LIVE

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Noiz Club στο Γκάζι. Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές της, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας υπόσχεται μία αξέχαστη μουσική βραδιά. Στο πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει τα τραγούδια που έγραψε πρόσφατα η ίδια και κυκλοφόρησαν στο cd "Tα-ρι-ρα" πλαισιώνοντας τα με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο σε νέες διαφορετικές εκτελέσεις. Noiz Bar-Club (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 78 και Ιερά Οδός) Τηλ. 2103424771. Ώρα 22:30. Εισιτήρια 12 ευρώ (με ποτό).

  • UNPLUGGED

Ο Κωνσταντίνος Μάτσικας και η Μαρίνα Σένα, παρουσιάζουν τις προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές, καινούργιες συνθέσεις και επιλέγουν τραγούδια από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή, συνδυάζοντας τις Τρύπες, το Σωκράτη Μάλαμα και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τους Pearl Jam, τη Madonna και τον Michael Jackson. Οι δύο νέοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους και παρουσιάζουν το πρόγραμμα με τον τίτλο "2 Unplugged", πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς (Γιάννης Παπαδόπουλος – ενορχηστρώσεις, κιθάρα, φωνητικά και Διονύσης Γραμματικός – Κρουστά). Beer Restaurant Green Rose (Αιμιλίου Βεάκη 72 Περιστέρι). Ώρα 21:00 Τηλ. 210 5769580. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

  • THIS WILL DESTROY YOU LIVE

Οι This Will Destroy you (TWDY) σχηματίστηκαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στο San Marcos της πολιτείας του Texas και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα post-rock σχήματα. Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Ώρα: 20:00. Εισιτήρια Προπώληση 12, 15. Ταμείο 20 ευρώ. HUMAN TOUCH LIVE Οι Human Touch, μετά από δεκατρία χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ' ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντας τον εικόνες και συναισθήματα. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλ. 2103234095. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο 5 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

  • ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣ

Στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την Εβδομάδα Θρησκευτικής Μουσικής. Θα πραγματοποιηθούν πέντε ξεχωριστές συναυλίες στο Φουαγέ ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μεγάλη Πασχαλινή Συναυλία το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην αίθουσα του θεάτρου Ολύμπια. Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59) Τηλ. 210 3612461. Ώρα 18:00 Είσοδος ελεύθερη.

  • SADAHZINIA LIVE

Την Κυριακή των Βαΐων, η Sadahzinia των Active Member θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Αυλαία στον Κεραμεικό. Με μια-δύο σπάνιες σόλο εμφανίσεις το χρόνο, θα ανέβει στη σκηνή πάνω στην ώρα που σκαλίζει τους ήχους και τους στίχους για το καινούριο της album (που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο).Αυλαία (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115) Τηl. 2103474074. Ώρα: 21:30 Εισιτήριο 12 ευρώ (με κρασί / μπίρα).

  • MOA BONES LIVE

Οι Moa Bones αναγγέλλουν την άνοιξη! Πρώτη, εαρινή στάση στο six d.o.g.s, όπου θα μας ξανατραγουδήσουν τις 10 γλυκόπικρες ιστορίες του πρώτου album τους "Aquarelles". Κλασσική κιθάρα, αιθέρια φωνητικά, πρωτότυπα όργανα, νοσταλγικές μελωδίες και επιμελημένες διασκευές προσαρμοσμένες στο ηχόχρωμα των Moa Bones, θα συνθέσουν τον κήπο των θαυμάτων, στον οποίο καλούμαστε να παρασυρθούμε.

  • 6 D.O.G.S

(Αβραμιώτου 6-8) Τηλ. 210 3210510 Ώρα: 22:00 Εισιτήριο 6 ευρώ.

  • PLAYROOM LIVE

Θα ανακαλύψετε τη νέα αντίληψη στη μουσική ζωή αυτής της πόλης σε ήχους από τσατισμένο ροκ έως και ρέγγε χορευτικά! Koo koo (Ιάκχου 17) Τηλ. 2103450930 Ώρα: 21:00. Εισιτήρια 12 ευρώ (με ποτό).

  • GREEK NATIONAL FINAL WACKEN METAL BATTLE

H Loud Sound σε συνεργασία με την Ics Armageddon για πέμπτη χρονιά φέρνει το μεγαλύτερο metal φεστιβάλ του πλανήτη στην Αθήνα, το Wacken Open Air Festival. Για άλλη μια φορά το 2012 το φεστιβάλ έχει γίνει sold out μιας και εμφανίζονται μπάντες όπως οι Scorpions, Machine Head, In Flames, Paradise Lost, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Opeth etc. An club (Σολωμού 13-15) Τηλ. 210 3305056. Ώρα 19:30. Εισιτήρια 10 ευρώ

ΘΕΑΤΡO

  • «ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ...;»

Είναι δυνατή μια φιλία ανάμεσα σε δύο τραγουδίστριες όπερας; Ναι, όταν η μία είναι Sorpano και η άλλη είναι Mezzo-soprano! Τι μπορεί να τους συνέβη σε ένα κοσμικό πάρτυ; Γιατί η σοπράνο ψήνει καφέ; Μια jazz ιστορία φιλίας, δαιμόνιων πλασμάτων, ερωτικής και κυριολεκτικής μέθης, δοσμένη μέσα από μια ασυνήθιστη μουσική παράσταση! Ο συνδυασμός τραγουδιών με πρόζα από μία Soprano και μία Mezzo-Soprano, που δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Dizzy Miles (Αθανασίας 4 και Ευτυχίδου). Ώρα: 16:00. Εισιτήρια 5 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

Η ActionAid Ελλάς την Κυριακή 8 Απριλίου 11πμ - 1μμ οργανώνει στο Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες, με στόχο να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε οικογένειες από διάφορα μέρη του κόσμου. Ηλικία παιδιών: 7 - 13 ετών Ώρες διεξαγωγής: 11:00-13:00.Ένας Κόσμος Άνω Κάτω" (Φαλήρου 52) Τηλ. 210 9211029. Οικονομική Συμμετοχή: 8 ευρώ το κάθε παιδί. Η συμμετοχή για τους γονείς και συνοδούς είναι δωρεάν.

  • ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Κυριακή 8 Απριλίου, στις 11.00 π.μ., τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όσα παιδιά συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα μάθουν για την κυρά-Σαρακοστή, για την παράδοση του Λαζάρου, αλλά και για τη θραύση των κεραμικών στην Κέρκυρα το Μ. Σάββατο. Παράλληλα, θα διακοσμήσουν πήλινα αβγά και θα κατασκευάσουν τις δικές του πασχαλιάτικες κάρτες συνθέτοντας διαφορετικά υλικά. Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδόνη 4-6) Τηλ. 2103318491-5. Ώρα: 11:00 Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά παιδί (οι συνοδοί δωρεάν)

  • ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: «ΦΕΛΑΧΑ ΓΙΟΥΛΑΛΑΜ»

Οι Μορφές Έκφρασης στοχεύοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη νεοελληνικών έργων και παράλληλα να φέρουν κοντά συγγραφείς και κοινό ανοίγουν τον κύκλο Αναγνώσεων Νεοελληνικών Έργων κάνοντας έναρξη με το έργο του Νίκου Περέλη «Φελάχα Γιουλαλάμ» την Κυριακή των Βαΐων (8 Απριλίου, στις 18.00). Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και το δημιουργό του και να ταξιδέψει μέσα από τη γραφή και τη ζωντάνια της ανάγνωσης. Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13) Τηλ. 2103464002. Ώρα: 18:00. Είσοδος Ελεύθερη

  • ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει την Κυριακή 8 Απριλίου μια εκδρομή βοτανικού ενδιαφέροντος με οδηγό τον υπεύθυνο του τμήματος βοτανικής, Διονύση Μέρμυγκα. Ο Υμηττός είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να γνωρίσουμε την «άγνωστη» βιοποικιλότητα της Αττικής. Από την αρχαιότητα αποτελούσε βοτανικό παράδεισο γι' αυτό και οι αρχαίοι τον ονόμαζαν «ευβότανο». Στο βουνό μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 650 διαφορετικά φυτά από τα οποία 54 υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Αναχώρηση: 9:00 π.μ. Διάρκεια περιπάτου: περίπου 3 ώρες. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Μονής Καισαριανής (Υμηττού 47-51). Για την κράτηση θέσης απαραίτητη είναι η προπληρωμή του ποσού. Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

  • ΟΜΙΛΙΑ ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ; Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ»

Ομιλία Δρ. Ιωάννη Σωτηρόπουλου, «Το στρες «σκοτώνει» τον εγκέφαλο; Ο ρόλος του στη νόσο του Αλτσχάϊμερ και στην κατάθλιψη». (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες). Ο σύγχρονος τρόπος ζωής εκθέτει τον άνθρωπο σε υψηλά επίπεδα στρες σε καθημερινή και επαναλαμβανόμενη βάση και αυτό, μαζί με άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ασθενειών του εγκεφάλου, όπως η νόσος Αλτσχάϊμερ και η κατάθλιψη. Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387) Τηλ. 210 9469600. Ώρα: 18:00 Για την ομιλία αυτή δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να την παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εισιτήριο Διαδραστικής Έκθεσης: Κανονικό εισιτήριο: 6 ευρώ. Μειωμένο εισιτήριο: 4 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ