Η πρεσβεία του Ισημερινού βάζει... χέρι στον Ασάνζ: Να φροντίζεις καλύτερα τη γάτα σου, να καθαρίζεις την τουαλέτα σου - iefimerida.gr

Η πρεσβεία του Ισημερινού βάζει... χέρι στον Ασάνζ: Να φροντίζεις καλύτερα τη γάτα σου, να καθαρίζεις την τουαλέτα σου

Η γάτα του Ασάνζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε συγκατοίκηση θέλει όρους. Αν δεν μπουν από νωρίς, κάποια στιγμή αυτό είναι απαραίτητο να γίνει λίγο πιο... άκομψα. Στην περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ, αυτό πραγματοποιήθηκε με ένα κατεβατό από κανόνες που του έστειλε η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks ζει εκεί από τον Ιούνιο του 2012. Προφανώς όμως, κάτι δεν πάει καλά. Για αυτό του ζήτησαν να αποφεύγει τα σχόλια για πολιτικά ζητήματα στο διαδίκτυο, να καθαρίζει την τουαλέτα του και να φροντίζει καλύτερα τη γάτα του, αλλά κινδυνεύει να του πάρουν το κατοικίδιό του.

Επίσης, θα πρέπει να παίρνει άδεια τρεις μέρες νωρίτερα για όποιον πρόκειται να τον επισκεφθεί. Και πάνω από όλα του απαγορεύουν κατηγορηματικά όποια δραστηριότητα μπορεί να ερμηνευθεί ως πολιτική ή ως παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών. Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση του Ισημερινού ήρε εν μέρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον Ασάνζ σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Του επιτρέπουν όμως να χρησιμοποιεί το wifi της πρεσβείας μόνο από τον προσωπικό υπολογιστή και το τηλέφωνό του και απαγορεύεται ρητά σε όποιον επισκέπτη του, αλλά και στον ίδιο, να χρησιμοποιήσει ή να εγκαταστήσει εξοπλισμό δίχως έγκριση.

Το βασικότερο; Αν παραβιάσει οποιονδήποτε από τους νέους κανονισμούς μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον τερματισμό του διπλωματικού ασύλου που του έχει χορηγήσει ο Ισημερινός!

Συγκεκριμένα για τη γάτα του, του ζητούν να αναλάβει τη σίτιση, υγιεινή και σωστή φροντίδα του κατοικίδιού του, διαφορετικά, θα το δώσουν σε κάποιον άλλον ή θα το παραδώσουν σε καταφύγιο ζώων. Τα παιδιά του Ασάνζ του έδωσαν τη συγκεκριμένη γάτα που έχει γίνει... διάσημη. Συχνά βγαίνει στο παράθυρο της πρεσβείας, ενώ έχει και δικό της λογαριασμό στο Twitter.

Επίσης, η πρεσβεία ζητά από τον Ασάνζ και τους επισκέπτες του να κρατούν καθαρό το μπάνιο, ενώ τονίζουν ότι η διπλωματική αποστολή δεν θα πληρώνει για το φαγητό του, το πλύσιμο των ρούχων του ή άλλες δαπάνες για τη διαμονή του εκεί από την 1η Δεκεμβρίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο 47χρονος είχε γράψει στο Twitter «Κάντε οικονομία στο νερό, μην κάνετε ντους».

Πληροφορίες: Guardian, BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ