Αυστραλία: Αριθμός-ρεκόρ ηλικιωμένων δεν αντεπεξέρχονται και αναζητούν οικονομική βοήθεια - iefimerida.gr

Αυστραλία: Αριθμός-ρεκόρ ηλικιωμένων δεν αντεπεξέρχονται και αναζητούν οικονομική βοήθεια

ηλικιωμένοι-Αυστραλία/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων στην Αυστραλία, προειδοποιούν υπηρεσίες παροχής βοήθειας.

Η Εθνική Γραμμή Βοήθειας για το Χρέος (NDH), η κυβερνητική υπηρεσία παροχής οικονομικών συμβουλών, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχει λάβει αριθμό-ρεκόρ κλήσεων από ηλικιωμένους που ζητάνε βοήθεια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή την υποθήκη τους.

Τα δεδομένα της NDH ευθυγραμμίζονται με τα στοιχεία της οικονομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας του Στρατού Σωτηρίας, της Moneycare, η οποία είδε αύξηση των κλήσεων βοήθειας κατά 18% το οικονομικό έτος 2017-18. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ηλικίας 55 ετών και άνω έχει αυξηθεί κατά 37%, από το 2008.

Όπως λένε αρμόδιοι φορείς, οι άνθρωποι βγήκαν στη σύνταξη και εξακολουθούν να έχουν μεγάλα χρέη σε υποθήκες και πιστωτικές κάρτες.

Εικάζουν επίσης ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση του ποσοστού αυτών που καλούσαν οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν «σοβαρά χρέη», έκφραση που σημαίνει ότι πρόκειται για χρέος αξίας έξι φορές πάνω από το διαθέσιμο ατομικό εισόδημα.

Πολλοί τηλεφωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες λέγοντας ότι τους έχουν κόψει το ζεστό νερό, κάποιοι άλλοι ζητούν νομικές συμβουλές και κάποιοι λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλικιωμένοι Αυστραλία φτώχεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ