Πρωτοβουλία Καλλιακμάνη για αστυνομικούς: «Καταθέστε αγωγές διεκδίκησης δώρων-επιδομάτων» - iefimerida.gr

Πρωτοβουλία Καλλιακμάνη για αστυνομικούς: «Καταθέστε αγωγές διεκδίκησης δώρων-επιδομάτων»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να καταθέσουν αγωγές διεκδίκησης δώρων και επιδομάτων αδείας, καλεί τους αστυνομικούς ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο κ. Καλλιακμάνης, πρωτοπορώντας ξανά, ενημερώνει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι «θα καταθέσουμε ομαδικές αγωγές» μέσω συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου «με τις οποίες θα διεκδικήσουμε τα δώρα και επιδόματα ετών 2017 και 2018, ήτοι συνολικό ποσόν 2.000 € για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας». Καλεί δε όσους αστυνομικούς επιθυμούν να πράξουν το ίδιο, να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία.

Η ανακοίνωση Καλλιακμάνη:

«Μετά τις έντονες και δικαιολογημένες πιέσεις των συναδέλφων μελών μας για τα δώρα και επιδόματα αδείας, η Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής ενημερώνει άμεσα για το δικαίωμα διεκδίκησης αυτών.

Με διάφορες δικαστικές αποφάσεις έγιναν δεκτές αγωγές με τις οποίες διεκδικήθηκαν τα καταργηθέντα με τον Ν. 4093/2012 δώρα και επιδόματα αδείας δημοτικών υπαλλήλων, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί με τις διατάξεις της παρ. 6 του τρίτου άρθρου του Ν. 3845/2010 στο ενιαίο ποσό των 1.000 ευρώ κατ’ έτος.

Επειδή όπως έχει ήδη κριθεί από το Σ.Τ.Ε., λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο νομοθέτης οφείλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση, είναι προφανές ότι οι μισθολογικές αυτές παροχές, (επιδομάτων εορτών και αδείας) προεχόντως πρέπει να χορηγηθούν στο προσωπικό αυτό.

Επιπλέον και κυρίως με τις αποφάσεις 2192-2195/2014 της Ολομ. ΣΤΕ κρίθηκε ότι οι μειώσεις των αποδοχών των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που επήλθαν με το νόμο 4093/2012 δεν είναι ανεκτές, εάν συνυπολογιστούν και οι λοιπές μέχρι τότε μειώσεις περιλαμβανομένης της πλήρους κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας.

Ωστόσο με το νέο μισθολόγιο Ν. 4472/2017 ο νομοθέτης όρισε ρητά ότι εξασφαλίζει στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. τις αποδοχές που ελάμβανε της 31/12/2016 και όχι την 31/7/2012, μειωμένες δηλαδή κατά 50% σε σχέση με την υποχρέωση της πολιτείας να τις αποκαταστήσει στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Τούτου δοθέντος το αίτημα για ανάκτηση της παροχής των επιδομάτων εορτών και αδείας (ποσό 1.000 ευρώ κατ’ έτος) αποτελεί μέτρο ισοδυνάμου αποτελέσματος και λειτουργεί αντισταθμιστικά ως μέσο αποκατάστασης των συνταγματικών αρχών της νομιμότητας και του κράτους δικαίου που επιβάλλουν την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 .

Κατόπιν των ανωτέρω θα καταθέσουμε ομαδικές αγωγές μέσω του δικηγορικού γραφείου Γεωργίου Λάγου οδός Γ. Βοστάνη 32. Τ.Κ. 811 32 Μυτιλήνη με τις οποίες θα διεκδικήσουμε τα δώρα και επιδόματα ετών 2017 και 2018, ήτοι συνολικό ποσόν 2.000 € για τα δώρα Χριστουγέννων,,, Πάσχα και επιδομάτων αδείας.

Η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου θα είναι είκοσι (20) ευρώ, χωρίς οιαδήποτε άλλη αμοιβή ή ποσοστό επί των όσων μας καταβληθούν σε περίπτωση ευδοκίμησης των αγωγών.

Στην ανωτέρω δικαστική διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν οι εν ενεργεία καθώς και οι αποστρατευθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 έως και την ημερομηνία κατάθεσης των αγωγών.

Όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του, μπορεί να αποστείλει μέχρι την 31/10/2018 στο FAX 2251040479 ή στο e-mail giwrgos_lagos@yahoo.gr του δικηγορικού γραφείου:

1. Το συνημμένο έντυπο συμπληρωμένο.

2. Απόδειξη κατάθεσης από την Εθνική Τράπεζα της αμοιβής του δικηγορικού γραφείου (20 €), στον υπ’ αριθμ. 841/740281-38 λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο όνομα Λάγος Γεώργιος - Ηλία Στέλλα. ΙΒΑΝ: GR5201108410000084174028138 SWIFT:ETHNGRAA. Κατά την κατάθεση του χρηματικού ποσού θα καταχωρηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο πεδίο «αιτιολογία κατάθεσης» τα εξής : ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: 234567 ΑΛΕΞΙΟΥ. Για την αποφυγή εξόδων μεταφοράς η κατάθεση θα γίνει σε Εθνική Τράπεζα (σε ταμείο ή E-BANKING). Σε περίπτωση αδυναμίας κατάθεσης μέσω Εθνικής Τράπεζες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω ή e-mail για να λάβετε αριθμό κατάθεσης Τράπεζας Πειραιώς, ALPHA BANK και EURO BANK.

Πρωτοβουλία Καλλιακμάνη για αστυνομικούς: «Καταθέστε αγωγές διεκδίκησης δώρων-επιδομάτων» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ