Ατομικές συμβάσεις με απίστευτους όρους ζητά το Mega από τους εργαζόμενους

Η διοίκηση του Mega, μετά τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας για επικείμενες μειώσεις, τώρα ζητά από τους εργαζόμενους να υπογραψουν νέες ατομικές συμβάσεις.

Στις ατομικές συμβάσεις ορίζεται ότι πλέον δεν θα ισχύει καμία προϋπηρεσία των εργαζομένων, ενώ θα καταργηθούν και τα δώρα των εορτών. Στο εν λόγω χαρτί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως καταργούνται όλα τα «θεσμικά δικαιώματα» των εργαζομένων και φυσικά το δικαίωμα της μη υπογραφής του συνεπάγεται αυτομάτως απόλυση ή αν όχι αυτομάτως στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα έχουν και λιγότερες μέρες κανονικής άδειας καθώς μειώνονται και αυτές.

Η ανακοίνωση της διοίκησης οδήγησε στη δημιουργία ενός κειμένου διαμαρτυρίας, το οποίο συνυπογράφουν ήδη 130 εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημερώνουν την ιδιοκτησία ότι δεν προτίθενται να υπογράψουν συμβάσεις με τέτοιους όρους. Μεταξύ των δημοσιογράφων που υπέγραψαν είναι ο Μανώλης Καψής και η Όλγα Τρέμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπέγραψαν, αν και τους ζητήθηκε, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Παύλος Τσίμας. Επίσης, δεν υπέγραψαν οι Βίκτωρας Βλαχογιάννης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, λόγω θέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ