Νεόπτωχοι επιδιώκουν τον εγκλεισμό τους στο Δρομοκαΐτειο για να... επιβιώσουν - iefimerida.gr

Νεόπτωχοι επιδιώκουν τον εγκλεισμό τους στο Δρομοκαΐτειο για να... επιβιώσουν

Νεόπτωχοι επιδιώκουν τον εγκλεισμό τους στο Δρομοκαΐτειο για να... επιβιώσουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 20 νεόπτωχοι, άνθρωποι δηλαδή που ενώ μέχρι πρότινος είχαν μια αξιοπρεπή δουλειά και μπορούσαν να καλύπτουν τα έξοδά τους, αλλά λόγω της κρίσης, έχασαν τα πάντα, αναζητούν κάθε μήνα «καταφύγιο» στο Δρομοκαΐτειο, με την απειλή ότι αν δεν γίνουν δεκτοί θα... αυτοκτονήσουν.

Οπως λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννάκος, το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά των ατόμων που απειλούν με αυτοκτονία σε περίπτωση που το ίδρυμα τους αρνηθεί τη φιλοξενία. Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος αντιμετωπίζουν δύο με τρία τέτοια περιστατικά σε κάθε εφημερία και συνολίκά 20 το μήνα, περίπου.

Σε καμία περίπτωση, όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, δεν πρόκειται για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά για ανθρώπους απελπισμένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι το μόνο που αναζητούν είναι ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν το βράδυ και ένα πιάτο φαγητό.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν σε περίπτωση που το ίδρυμα τους αρνηθεί τη φιλοξενία, ενώ κάποιοι άλλοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέκονται σε ψεύτικες φασαρίες και να προκαλούν προκειμένου να συλληφθούν και να διαταχθεί με εισαγγελική παραγγελία για να εισαχθούν στο ίδρυμα με υποχρεωτικό έγκλεισμό. Και όλα αυτά για να βρουν ένα καταφύγιο για 15 μόνο μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ