Χαροπαλεύει ο 18χρονος από την Κρήτη, μετά τον ξυλοδαρμό- ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ - iefimerida.gr

Χαροπαλεύει ο 18χρονος από την Κρήτη, μετά τον ξυλοδαρμό- ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε, σήμερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και, παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μετά τις καταγγελίες για βιαιοπραγία σε βάρος 18χρονου από αστυνομικούς, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών του 18χρονου, ο νεαρός - τα ξημερώματα της Κυριακής - μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ύστερα από έλεγχο της ΟΕΑ και των ΤΑΕ, μαζί με 4 φίλους του, καθώς η παρέα των 5 νεαρών δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των συγγενών του, δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον τραυμάτισαν σοβαρά και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Το πρωί της Δευτέρας πήγε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο και οι γιατροί του είπαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, με ρήξη του πνεύμονα και προβλήματα στο πάγκρεας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο.

Οι συγγενείς του 19χρονου θεωρούν ότι η εξέλιξη της υγείας του οφείλεται σε ξυλοδαρμό που υπέστη από τους αστυνομικούς και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, κατά την παραμονή των νεαρών στην Αστυνομική Διεύθυνση και ενώ γινόταν εξακρίβωση στοιχείων, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί φορώντας κουκούλες φέρονται, να τους ξυλοκόπησαν.

Μάλιστα ένας από τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη, ενώ και οι δύο έλεγαν στο νεαρό: «μετά το σημερινό δεν θα ξαναξεφύγεις από μπλόκο της αστυνομίας».

Κύκλοι της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο νεαρός και η παρέα του πράγματι μεταφέρθηκαν στην Α.Δ. Ηρακλείου, αλλά έμειναν για εξακρίβωση στοιχείων στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και δεν οδηγήθηκαν ποτέ στα κρατητήρια, σε αντίθεση με τον 5ο της παρέας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι «αμέσως μετά από καταγγελίες, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (5-4-2012) σε τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για βιαιοπραγία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς στο Ηράκλειο Κρήτης, την 1-4-2012, διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας και, παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ