fbpx Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ

Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Λαχταριστή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα / Φωτογραφία: shutterstock
06|10|2018 | 15:59
Λαχταριστή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα / Φωτογραφία: shutterstock

Τρικ για τα ζυμαρικά υπάρχουν άπειρα. 

Ωστόσο, υπάρχει ένα μυστικό στο οποίο ορκίζονται όλοι οι σεφ, αν και πολλές νοικοκυρές όταν το ακούν τους... σηκώνεται η τρίχα. 

Οι σεφ, ωστόσο, επιμένουν ότι είναι βασικό αν θέλουμε η μακαρονάδα μας να έχει αυτή την υφή που συνήθως ζηλεύουμε στα εστιατόρια και απορούμε γιατί δεν καταφέρνουμε να την πετύχουμε έτσι ακριβώς και στο σπίτι. 

Το μυστικό είναι απλό. Εφόσον τα μακαρόνια συνοδεύονται από σάλτσα (για να είναι πιο νόστιμα και πιο ολοκληρωμένο το πιάτο), ΔΕΝ τα πλένουμε. 

Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα | iefimerida.gr 0

Τα ζυμαρικά και η σάλτσα πρέπει να γίνουν ένα. Η σάλτσα να εισχωρήσει σωστά στο ζυμαρικό, το ζυμαρικό να τη συγκρατήσει και εμείς στη συνέχεια να απολαύσουμε το πιάτο μας. 

Για να γίνουν ένα, λοιπόν, τα ζυμαρικά και η σάλτσα, οι σεφ προτείνουν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα: 

  • Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει
  • Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ζυμαρικό 
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με μια λαβίδα και σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε κάποια λιπαρό συστατικό όπως πχ λάδι, κάτι που συνηθίζουν πολλοί για να μην κολλάνε τα μακαρόνια. 
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε περίπου μια κούπα από το νερό τους. 
  • Ποτέ μα ποτέ μην ξεπλένετε τα ζυμαρικά. Αν τα πλύνετε θα φύγουν τα άμυλά τους και η σάλτσα δεν θα μπορέσει να ενωθεί με το ζυμαρικό με αποτέλεσμα ένα... νερουλό πιάτο μακαρονάδας
  • Μόλις τα στραγγίσετε βάλτε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη. 
  • Σερβίρετε γρήγορα και όσο ακόμη τα ζυμαρικά είναι ζεστά. 

Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΣΧΟΛΙΑ