The Times: Η Ελλάδα απελαύνει τζιχαντιστές από προσφυγικούς καταυλισμούς - iefimerida.gr

The Times: Η Ελλάδα απελαύνει τζιχαντιστές από προσφυγικούς καταυλισμούς

Πρόσφυγες έξω από τα τείχη του προσφυγικού καταυλισμού της Μόρια (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Petros Giannakouris)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση ισλαμιστών εξτρεμιστών που διείσδυσαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια και εξαναγκάζουν πρόσφυγες να γίνουν μέλη του ISIS αναλαμβάνουν οι Αρχές της χώρας μας, λένε οι Times του Λονδίνου.

«Η Ελλάδα δέχεται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις από άλλες δυτικές χώρες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων στον καταυλισμό (...). Από καιρό εκφράζονται φόβοι ότι οι συνθήκες αυτές μπορούν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

The Times: Η Ελλάδα απελαύνει τζιχαντιστές από προσφυγικούς καταυλισμούς  | iefimerida.gr 0

Η ανταποκρίτρια των Times αναφέρει ότι από τον Μάρτιο του 2016 έχουν απελαθεί περίπου 120 ύποπτα μέλη του λεγομενου «Ισλαμικού Κράτους» που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη χώρα μας. Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ ΑΣ πρόκειται για «ύποπτα στοιχεία ή άτομα που συνδέονταν μαζί τους» που «έχουν εισέλθει στη χώρα, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Αλλά καταφέραμε να τους συλλάβουμε και να τους απελάσουμε στην Τουρκία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι συνεχή η ροή πληροφοριών από ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και από διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, ενώ επίσης έχουμε αρκετούς ανθρώπους επιτόπου και πολλούς μηχανισμούς για διενέργεια ελέγχων υπόπτων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλοί από τους απελαθέντες επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το 2015, δύο από τους δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν του Παρισιού είχαν φθάσει στη Γαλλία μέσω Ελλάδας παριστάνοντας τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ