Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία 145 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία 145 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα μεγαλύτερα «μνημεία» της γαλλικής μουσικής έφυγε το πρωί της Δευτέρας 1ης Οκτωβρίου.

Ο Σαρλ Αζναβούρ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, στην κατοικία του στην πόλη Alpilles, στην περιοχή Bouches-du-Rhône, της Γαλλίας. Στους κληρονόμους του ο διάσημος μουσικός αφήνει μια τεράστια μουσική κληρονομιά, με πάνω από 1.200 τραγούδια, αλλά και μια κολοσσιαία περιουσία. Η μουσική ήταν μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος του Αζναβούρ, αλλά κατείχε επίσης μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ήταν ιδιοκτήτης πολλών κατοικιών. Η μία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λεμάν της Ελβετίας. Η κύρια κατοικία του στην πόλη Alpilles είναι από τις πιο εντυπωσιακές, 40.000 τ.μ. Ονομάζεται «το σπίτι των ελαιών» γιατί διαθέτει το δικό της αγρόκτημα με ελιές.

Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία 145 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr 0
Δημοσιογράφοι και κάμερες, μπροστά στο σπίτι του, μετά τον θάνατό του


Σύμφωνα με το σάιτ Via Capitale, η περιουσία του Αζναβούρ το 2014 ανερχόταν στα 145 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος φρόντισε όσο ζούσε να τη μεγαλώσει χάρη σε φορολογικές διευθετήσεις. Όπως αναφέρει το σάιτ Mediapart, ο διάσημος τραγουδιστής μεταξύ 2007 και 2016 έκανε ενέργειες που του επέτρεψαν να έχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Για τον σκοπό αυτό, ο Αζναβούρ είχε ιδρύσει εταιρεία στο Λουξεμβούργο και ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων των δίσκων του μεταφερόταν εκεί, στην εταιρεία με την ονομασία Abricot SA.

Ο Αζναβούρ με την επί 45 χρόνια σύζυγό του Ούλα, Σουηδή, πρώην μοντέλο
Από το εσωτερικό του σπιτιού στην Alpilles -Συνέντευξη


O ίδιος ο Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής είχε δηλώσει για την περιουσία του: «Τα έχω όλα τακτοποιήσει. Έχω κάνει τη διαθήκη μου εδώ και 30 χρόνια. Δεν θέλω οι δικοί μου να μαλώνουν για ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Είναι γελοίο, αλλά συμβαίνει συχνά».

Ο Αζναβούρ ήταν μόνιμος κάτοικος Ελβετίας τα τελευταία χρόνια. «Δεν εγκατέλειψα τη Γαλλία. Με ανάγκασαν. Αν δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα με την εφορία και τους δημοσιογράφους, θα συνέχιζα να ζω στη Γαλλία. Αλλά κι εδώ γαλλικά μιλάνε, οπότε νιώθω όπως και στην πατρίδα μου!», είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαρλ Αζναβούρ περιουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ