Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατήσετε για 15’ αμέσως μετά το φαγητό - iefimerida.gr

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατήσετε για 15’ αμέσως μετά το φαγητό

Περπάτημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά το περπάτημα είναι θαυματουργό.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα για τουλάχιστον 15 λεπτά, ακόμη και σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό, ωφελεί τον εγκέφαλο και το σώμα.

Η καθημερινότητα σας είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη την ενασχόληση σας με πράγματα και συνήθειες που θα σας ευχαριστούσαν, όπως για παράδειγμα ο αθλητισμός.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα ή αλλιώς βάδισμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που συμβάλει στην καλή υγεία.

Αλλωστε, όσες θερμίδες κι αν «κάψετε» σε ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής όπως το κρόσφιτ, το μυστικό για να χάσετε κιλά και πόντους είναι η σταθερότητα και το βάδισμα είναι μια σωματική δραστηριότητα που την προσφέρει, αφού όλοι μπορούν να το εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα, έστω κάνοντας και μια μόνο βόλτα.

Μετά τη κατανάλωση ενός γεύματος, οι περισσότεροι ξαπλώνουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε καθισμένοι στον καναπέ βλέποντας τηλέοραση, αγνοώντας πόσο καλό θα κάναμε στον οργανισμό αλλά και τη σιλουέτα μας αν σηκωνόμασταν να κάνουμε μια μικρή βόλτα.

Διαβάστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατήσετε για 15’ αμέσως μετά το φαγητό στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περπάτημα γεύμα σώμα οφέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ