Επικυρώθηκε νέα εκσυγχρονισμένη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά - iefimerida.gr

Επικυρώθηκε νέα εκσυγχρονισμένη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά

Τριντό: «Kαλή ημέρα για τον Καναδά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά επιβεβαίωσαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, (ώρα Ελλάδας) ότι κατέληξαν σε μια «νέα, εκσυγχρονισμένη εμπορική συμφωνία», η οποία θα αντικαταστήσει τη NAFTA, που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 1994.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Οτάβα και η Ουάσινγκτον διευκρίνισαν πως η ονομασία της θα είναι Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (United States-Mexico-Canada Agreement, USMCA).

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, εξερχόμενος από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε αργά το βράδυ της Κυριακής για να εξεταστούν οι όροι της νέας εμπορικής συμφωνίας, χαιρέτισε μια «καλή ημέρα για τον Καναδά», πριν μπει στο αυτοκίνητο που είχε φθάσει για να τον παραλάβει, χωρίς να απαντήσει στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του έθεταν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμπορική συμφωνία ΗΠΑ NAFTA Καναδάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ