5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο για να «ακονίσεις» το μυαλό σου - iefimerida.gr

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

Γυναίκα στο λεωφορείο /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε μέρα ξεκινάμε για την δουλειά. Μετρό, λεωφορείο, τρένο κτλ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μας έχουν σώσει από την κίνηση και το αυτοκίνητο (sic), ωστόσο, αν το «ταξίδι» είναι μεγάλο νιώθουμε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Στριμωξίδι, φωνές, γκρίνια και πολλά άλλα τέτοια αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αν είμαστε από τους τυχερούς, βρίσκουμε θέση. Αν όχι, ζούμε το «το νου σου κύριε οδηγέ, γλιστράω στις χειρολαβές» του Καλλίρη. Πώς περνάει όμως η ώρα στα μεταφορικά;

Συνήθως τα social media έχουν δεσπόζουσα θέση. Scrollάρουμε Instagram και Facebook (αν πιάνει το Internet) με μανία, πίνουμε τον καφέ μας και παρατηρούμε τους γύρω μας, όσο μας λένε: «Συγγνώμη, θα κατεβείτε;». Σπάνια βλέπουμε κάποιον -μεγαλύτερης ηλικίας- να διαβάζει ένα βιβλίο.

Σύμφωνα με την νευροεπιστήμονα Liron Jacobson, όμως, η μετακίνησή μας είναι η τέλεια ευκαιρία για να γυμνάσουμε το μυαλό μας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ώθηση στην δύναμη του εγκεφάλου μας.

Διάβασε τα πέντε μπορείς να κάνεις μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο για να «ακονίσεις» το μυαλό σου στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ