Σαχινίδης: Σταθερή κυβένηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία - iefimerida.gr

Σαχινίδης: Σταθερή κυβένηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία

Σαχινίδης: Σταθερή κυβένηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα χρειασθεί τρίτο πακέτο στήριξης και θα μειωθεί ο κίνδυνος ανάληψης νέων μέτρων και επιβολής περικοπών, αν η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος τόνισε επίσης, ότί για αυτό το λόγο η χώρα, μετά τις εκλογές, χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Μega ο κ. Σαχινίδης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία, να εφαρμοσθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και να αποφευχθούν οι περαιτέρω περικοπές, ενώ εκτίμησε ότι «αν όλα πάνε καλά, το 2013 περιμένουμε και προσδοκούμε τη στροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

Σε ερώτηση σχετικά με το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού, ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει για το θέμα αυτό οι συνομιλίες με την Ελβετία και σημείωσε ότι μπορεί και πριν τις εκλογές να υπογραφεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

«Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και διασταυρώσεις, για να δούμε ποιες είναι οι κινήσεις λογαριασμών για εισοδήματα που δεν φορολογήθηκαν στην Ελλάδα», επισήμανε ο υπουργός.

Ανεφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα, είπε ότι είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της χώρας, εξέφρασε την άποψη ότι με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα», ενω σε ερώτηση για το θέμα των ομολογιούχων απάντησε: «το PSI είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα από νομικές επιπλοκές».

Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι «είμαστε σε διάλογο με την τρόικα και τις τράπεζες για τυχόν ρυθμίσεις σε δανειολήπτες», ενώ επισήμανε ότι «χαϊδεύουν αυτιά» όσοι μιλούν για μείωση δανείων στεγαστικών ή καταναλωτικών, χωρίς να έχουν τεκμηριωμένη θέση. Τέλος, ανέφερε ότι με πράξη του υπουργικού συμβουλίου θα αποφασιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ