Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς

Μπόρις Τάντιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του από το προεδρικό αξίωμα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, προκειμένου να διεξαχθούν ταυτόχρονα στην χώρα οι βουλευτικές με τις προεδρικές εκλογές στις 6 Μαΐου.

Χρέη προέδρου της Σερβίας θα εκτελέσει προσωρινά η πρόεδρος της σερβικής βουλής, κα Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς. Η ίδια θα αναγγείλει ότι προκηρύσσονται οι εκλογές, εντός της αυριανής μέρας. Κανονικά, η θητεία Τάντιτς εξαντλούσε το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο Τάντιτς, επικρίνεται έντονα για τα σημερινά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα στη Σερβία. Πολλές δημοσκοπήσεις φέρουν νικητή των βουλευτικών εκλογών το «Σερβικό Προοδευτικό κόμμα», το κόμμα του υποψήφιου πρόεδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ