Κρατούνται στο Α.Τ. Εξαρχείων τρεις δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» μετά τη μήνυση Καμμένου -Πήγαν μόνοι τους στη ΓΑΔΑ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι τρεις δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς είχαν ενημερωθεί για τη μήνυση και τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αφού περίμεναν στις οικείες τους την αστυνομία, η οποία εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας αναζητώντας τους, αποφάσισαν να παρουσιαστούν μόνοι τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Από εκεί τους παρέπεμψαν στο Α.Τ. Εξαρχείων και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Οι τρεις δημοσιογράφοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει αύριο.

Η είδηση της σύλληψης των τριών δημοσιογράφων έφθασε μέχρι το Associated Press το οποίο φιλοξενεί και δήλωση του Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος αναφέρει: «Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, όπου θα περάσουμε τη νύχτα και πιθανότατα θα οδηγηθούμε στον εισαγγελέα την Κυριακή». Στο ξένο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι το άρθρο του «Φιλελεύθερου» που έφερε τη μήνυση Καμμένου αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό, ενώ τονίζεται η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εντωμεταξύ, στο ΑΤ Εξαρχείων για να συνομιλήσουν με τους δημοσιογράφους βρέθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ολόπλευρα την ελευθερία του Τύπου και τον «Φιλελεύθερο». Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έκανε γνωστό ότι, από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, τα οποία μιλούς για πράξη καθεστωτισμού. Μακροσκελής και η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα Τύπου. Στο ίδιο κλίμα και η ΕΣΗΕΑ η οποία ζητά να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον Τύπο. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος ανέφερε ότι η φίμωση του τύπου υπήρξε πάντοτε απαρχή ζοφερών εξελίξεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως απάντησε για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ