Υπ. Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου: Ολοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο - iefimerida.gr

Υπ. Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου: Ολοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο

Καλογήρου /Φωτογραφία: Intime News-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγοντας ουσιαστικά ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αντιπολίτευση και στην ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν: «Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων.

Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.

Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατέθεσε μήνυση κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος για δημοσίευμα και ζήτησε τη σύλληψή τους. Αστυνομικοί τους αναζήτησαν στα γραφεία της εφημερίδας, αλλά οι διωκώμενοι δημοσιογράφοι δεν βρίσκονταν εκεί και στις 5 το απόγευμα πήγαν μόνοι τους στη ΓΑΔΑ. Από εκεί τους παρέπεμψαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καθεστωτισμό, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ζητά να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ