Η γκάφα του πρίγκιπα Γουίλιαμ: Τα έκανε αχταρμά με Κίνα-Ιαπωνία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γκάφα του πρίγκιπα Γουίλιαμ: Τα έκανε αχταρμά με Κίνα-Ιαπωνία [εικόνες]

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τρώει με chopsticks μαζί με τα παιδιά. Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι γνωστός για τις γκάφες του σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του. Φαίνεται όμως πως τον έμοιασε ο εγγονός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, που μπέρδεψε το ιαπωνικό φαγητό με το κινέζικο.

Στα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Japan House στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συζητούσε με τους μαθητές για το πώς να χρησιμοποιούν τα chopsticks, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφθηκε το πολιτιστικό κέντρο Japan House

«Έχετε φάει παιδιά πολύ κινέζικο φαγητό;» τους ρώτησε, για να ακολουθήσει μια αμήχανη παύση. «Συγνώμη, ιαπωνικό φαγητό. Έχετε φάει πολύ ιαπωνικό φαγητό» είπε στα παιδιά.

That awkward moment when you make a mistake and the entire room is listening https://t.co/0ANspo1H9d pic.twitter.com/EIa6Qp1fiH

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες, που ένας Βρετανός εκπρόσωπος μπερδεύει τις δύο χώρες, οι οποίες είναι αντίπαλες από την εποχή της κατάληψης της Ιαπωνίας από την Κίνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε διαμάχη για τα αμφισβητούμενα εδάφη.

Η γκάφα του πρίγκιπα που μπέρδεψε την κινεζική με την ιαπωνική κουζίνα

Τον Ιούλιο, ο νεοεκλεγείς Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, προσπάθησε να εντυπωσιάσει τους αξιωματούχους στο Πεκίνο, μιλώντας για την Κινέζα σύζυγό του, αποκαλώντας την γιαπωνέζα, σε μια ντροπιαστική στιγμή στην πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό.

«Η γυναίκα μου είναι Γιαπωνέζα» είπε, προτού συνειδητοποιήσει την γκάφα του και στη συνέχεια το αλλάξει, λέγοντας «Η γυναίκα μου είναι Κινέζα».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που σπάνια κάνει λάθη στις δημόσιες εμφανίσεις του, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο υπόλοιπο μέρος της επίσκεψής του, πίνοντας κρασί σάκε ενώ δοκίμασε και κάποια «νόστιμα και φανταστικά» σασίμι με σολομό που έφτιαξε ειδικά για την περίσταση, ο φημισμένος σεφ Ακίρα Σιμίζου, αναφέρει το Press Association.

? Chopsticks practice with @SCwSMPrimary at @JapanHouseLDN pic.twitter.com/V7BZT9K8pX

«Η γυναίκα μου κι εγώ λατρεύουμε το σούσι» είπε. «Μπορεί να έρθουμε καμιά μέρα για μεσημεριανό όταν δεν θα έχει κόσμο».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δοκίμασε σασίμι του διάσημου σεφ  Ακίρα Σιμίζου

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δήλωσε ακόμη, ότι ένιωσε ιδιαίτερη τιμή όταν επισκέφθηκε την Ιαπωνία το 2015, όπου είδε ένα «θαυμάσιο μείγμα αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού κάτι που χαρακτηρίζει την εκπληκτική χώρα».

Φωτογραφίες: Twitter/Kensington Palace

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ