Καμίνης: Οι διαδηλώσεις να γίνονται πλέον στα πεζοδρόμια της Αθήνας - iefimerida.gr

Καμίνης: Οι διαδηλώσεις να γίνονται πλέον στα πεζοδρόμια της Αθήνας

Γιώργος Καμίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα πρόταση που επιχειρεί να μειώσει κατά πολύ την ταλαιπωρία των οδηγών και των επισκεπτών του Κέντρου, από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη τύπου.

Το νέο αυτό σχέδιο, προβλέπει πως οι διοργανωτές των διαδηλώσεων πρέπει να ενημερώνουν τις αρχές 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση, ενώ εάν ο αριθμός των διαδηλωτών είναι σχετικά μικρός, τότε η πορεία θα πραγματοποιείται στο πεζοδρόμιο.

Επίσης ο διοργανωτής καθίσταται υπεύθυνος για τυχόν επεισόδια που μπορεί να λάβουν χώρα. Θα καλείται επίσης να καταβάλει αποζημίωση σε όσους έχουν υποστεί βλάβες και φθορές στην περιουσία τους ή στην σωματική τους ακεραιότητα, από πρόσωπα που συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Η πρόταση περιλαμβάνει 16 άρθρα και ήδη έχει σταλεί από τον κ. Καμίνη προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας τους να πάρουν θέση για το ζήτημα αυτό. Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος πρόκειται για μια πρόταση που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο νομοπαρασκευαστικό εργαλείο και να συμβάλει «στην έναρξη ενός ανοικτού, ανυπόκριτου και νηφάλιου δημόσιου διαλόγου»...

Διαβάστε όλη την πρόταση εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ